Nemții îi trag de urechi pe francezii de la PSA: grupul este aproape să încalce promisiunea de a nu tăia locurile de muncă la Opel

de Petre Barac
Joi, 19.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul francez Peugeot-Citroen este pe punctul să dea afară 800 de angajați ai unei fabrici Opel, spre nemulțumirea autorităților germane, în fața cărora a promis că nu va face acest lucru. Cancelarul Angela Merkel a spus că guvernul nu va rămâne indiferent și va încerca să protejeze angajații.

Înainte să cumpere Opel și Vauxhall de la General Motors, francezii de la PSA au promis că locurile de muncă ale angajaților nu vor fi puse în pericol, oferind garanții către sindicatele germane și cancelarul Angela Merkel.

Totuși, presa germană susține că PSA vrea să reducă forța de muncă la fabrica Opel din Eisenach și să dea afară 800 de angajați din totalul de 1.800. La fabrica respectivă sunt construite modelele Corsa și Adam.

Planul francezilor ar fi ca producția Corsa să fie mutată în Zaragoza, Spania, de anul viitor, iar la Eisenach să fie construit succesorul SUV-ului Mokka.

Mișcarea nu este pe placul autorităților germane, care se așteptau ca PSA să respecte angajamentele asumate înaintea preluării Opel.

“Guvernul german, alături de autoritățile locale, se simt obligate să facă tot posibilul să ajute Opel. Există discuții în desfășurare, dar încă nu vă pot spune nimic despre rezultatele acestora,” a declarat cancelarul Angela Merkel.

Francezii de la PSA vor să reducă numărul angajaților Opel din fabrica Eisenach și, în schimb, să investească în producția unui alt model la uzina de acolo.

Via Automotive News

 

Comentarii (1)

  • Pai, de ce n-a cumparat cuvernul german Opel-ul daca nu mai poate de grija angajatiilor,ca se laudau ca au bani cacalau la buget,au crestere economica record in ultimii ani.Ceea ce fac nemtii acum e ca si cand mi-as vinde masina si apoi l-as trage de urechi pe noul cumparator ca de ce o foloseste cum vrea el.
    19 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru