New York vrea să interzică vânzarea de mașini diesel și pe benzină după 2035

de Paul Cosma
Sambata, 11.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernatorul statului New York a semnat un proiect de lege prin care vânzarea mașinilor noi de pasageri cu motoare cu ardere internă să fie interzisă în statul american din 2035.

În luna august, președintele american Joe Biden a prezentat un plan prin care SUA doresc să reducă emisiile gazelor cu efect de seră pe termen lung, una dintre propuneri fiind ca 50% din toate mașinile vândute după 2030 să fie 100% electrice, proiect ce a primit sprijin din partea marilor producători locali. 

În acest context, guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a semnat un proiect de lege ce vizează interzicerea mașinilor noi diesel și pe benzină după anul 2035. 

Reprezentații orașului New York spun că, pentru atingerea obiectivelor climatice, 400.000 de proprietari de mașini (din totalul de 2 milioane) ar trebui să treacă la vehicule electrice până în 2030. 

Autoritățile promit că vor instala cel puțin 10.000 de puncte de încărcare pentru mașinile cu emisii zero în acest deceniu. 

Un proiect similar pentru interzicerea vânzărilor de mașini noi cu ardere internă din 2035 a fost semnat în luna septembrie a anului trecut și de guvernatorul Californiei. 

Via Reuters

Comentarii (22)

  • Edikkk
    Deci statele americane cele mai populate din SUA adoptă aceiaşi linie precum multe ţări europene

    Pa petrol. Și în viitor pa şi gaze.
    5 32
  • Seriff
    AM, de ce imi stergi comentariul? Ce comunisti sunteti, Edikk abereaza la absolut toate postarile si nu ii mai sterge nimeni comentariul, unde e libertatea de exprimare?
    @ Edikk, pa petrol in capul tau, in realitate fabricile si uzinele vor polua bine mersi ca si pana acum adica intr-o zi cat orice masina intr-un an, dar ce sa intelegi tu, ai capul patrat si in loc de creier seminte.
    33 7
  • Edikkk
    Meai Sea Riff

    dvs vă faceţi singur de ruşine. Ceea ce afirm eu, este susţinut de realitate.

    Numai legea clădirilor în UE, dacă o luăm, arată reduceri ale amprentei de carbon nu numai în timpul construcţiei ci mai ales în timpul folosirii, cu 30%-70% !!

    Enorm, da. Dar total fezabil.

    Poate mergeţi şi vedeţi cu ochii dvs, cum firme de cash & carry, care fac răcirea cu CO2 (da, mai ecologic şi mai eficient) decât Rxx anterioare.

    Sau poate vedeţi blocuri, nu mai zic de case, blocuri care sunt încălzite şi apă caldă menajeră produsă cu pompe de căldură geotermale (geotermice de suprafaţă sau geotermice solare - este denumirea mai corectă) !!

    În orice domeniu al industriei, se mişcă lucrurile, pentru a reduce consumul energetic (nu doar Tesla giga factory care are deja panouri solare pe jumătate din acoperiş !! Şi este clădirea industrială cea mai mare din SUA deja, dacă nu din întreaga lume, ca suprafaţă!)

    Aşa încât, tot ce afirm se poate verifica.

    Numai tătucu Apple cu al sau iphone şi migrarea a peste un miliard de oameni pe smartphone-uri au dus la scăderea producţiei multor produse şi deci reducerea puternică a poluării !

    La revedere imprimante, laptopuri, desktopuri, GPS navigațiilor, aparatelor foto, calculatoarelor alea mici, CD, DVD, USB stick, casetofoane, CD sau DVD playere, etc

    Lumea este mai conectată decât oricând, iar informaţia distribuită la maxim, orice apare nou, este adoptat dacă este mai bun, mai ieftin, mai ecologic.

    Gazul şi petrolul mai rămâne în domeniul plasticului (chiar şi pentru construcţii), îngrăşămintelor fosfaţi, metalurgie, farmaceutic, construcţii drumuri, etc

    Dar nu pentru transport sau încalzit rezidenţial.

    Şi toate acestea, în loc să te bucure, pentru că este spre binele nostru a tuturor, plângi aici şi te faci de ruşine.

    Ce este mai bun?

    A) o casă care are încălzirea şi răcirea cu pompă de căldură sol apă şi care are panouri solare de 5-10-20 kw cu baterie de 10-30 kwh, şi o maşină electrică ?

    sau

    B) o casă care este încălzită cu gaz metan, curent doar din reţea şi maşină termică ?

    Hai, răspunsul este evident.

    A !

    Nu mai imporți petrol gaze, de la Kazahstan, ruşi, nu mai arzi nimic, produci mare parte din energie (vara chiar şi 100%) pentru casă şi maşină - acolo acasă !

    În caz că se întrerupe gazul, nu foloseşti, lol
    dacă se întrerupe curentul, ai backup care poate duce şi 10-30 de zile (depinde de anotimp) fără a folosi anumiţi consumatori.

    PS am văzut un video, un american şi-a montat o baterie (nu Tesla power wall) care - după ce a decuplat casa de la reţea -ia pus consum 10 A şi a dat drumul la toţi consumatorii din casă ajungând la 30 A, iar bateria a ţinut 3-4 ore !!!

    Era şocat de capacitatea bateriei şi mai ales de output !!

    Şi au ajuns foarte ieftine azi.

    Bine, americani la 110V, ceea ce se traduce 15 A la noi, dar deja acoperi majoritatea uzuală a folosirii emergiei în casă.
    8 27
  • Edikkk
    Tesla giga factory Nevada*

    Bateria era foarte ieftină, mult mai ieftină ca Tesla power wall*
    6 22
  • inexorabil
    Cu profund regret mă văd nevoit să mărturisesc că mă simt aici ca într-un closet public. Pe care îl voi numi Electromarketikkk (varianta de rezervă: Analfabetikkk).

    On topping: s-au prostit şi yankeii…
    21 11
  • @inexorabil
    La cate rahaturi vorbesti este si normal.
    7 19
  • Edikkk
    https://youtu.be/xJWSlMk6ssI
    3 19
  • inexorabil
    Aiurea-n metrou. Scatologul (-fagul) este altul…Unul care ne sugerează cu seninătate să stăm pe tronul de toaletă şi să ascultăm “sunet de evacuare”.

    Mafănele, ţi s-a scurtat memoria? Textul cu pricina a fost “radiat” de redacţie, dar taica inexo a fost pe recepţie.
    15 6
  • @inexorabil
    Cica "taica inexo". Pretentii de adult sfatos. O cutra ordinara, un infatuat, un intelectual wannabe. Du-te la pascut, bai scursura publica.
    6 19
  • Sa traim noi pana in 2035
    https://www.youtube.com/watch?v=JVDWbQtbN7U
    6 1
  • inexorabil
    Tot “infatuaţi” or fi şi preoţii care le impută imberbilor (de obicei: sectanţi) (auto)montaţi pe contrazicere teologică: “Ai venit să-l înveţi carte pe taica părintele?”. Dacă tot adori să citezi din înţelepciunea populară (în ideea obsesivă de a-mi “da peste bot” cu orice preţ, fiindcă e-uro-adepţii turbează efectiv dacă întâmpină opoziţie).

    Am eu ac special de cojocul dânşilor…
    13 6
  • Uite cine vorbea de sectanti, talibanul forumului.Nu iti e rusine, bai uscatura?
    5 15
  • inexorabil
    Să se dezlănţuie stihiile cu chip uman…Zadarnic consum de energie! Risipă de-a dreptul. Adevărul va izbândi!!! Odată şi odată, lumea tot îşi va smulge eco-pâcla de pe ochii minţii, căci va fi ajutată în acest sens…Şi atunci aceasta le va riposta amăgitorilor ei febrili, care răpesc pâinea de la gura amărâţilor pentru a “investi” sume colosale în pura prosteală mediatico-propagandistică axată pe “efectele nefaste ale schimbărilor climatice” şi pe “prioritizarea protecţiei mediului”: “Pe dinafară vă arătaţi drepţi oamenilor, înăuntru însă sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege” (Matei 23:28).

    PS. N-am cum să uit că am promis un material “fierbinte” care va stinge fumigena încălzirismului.
    Răbdare…
    17 6
  • Edikkk
    inexo cu ale sale voturi multipl, trist om

    Cât despre New York, the Big Apple, oraşul care nu doarme niciodată... nu are nevoie de idioţi care nu îl apreciază !

    Staţi în acolo la văgăuna voastră, eventual în nişte cutii de chibrituri, blocuri gehtouri şi oraşe uitate de lume, muribunde.
    3 23
  • De ce electrikkk are de regula doar o mânuța verde și asta întotdeauna imediat după ce postează Inepții
    12 4
  • @edikkk
    In ce vagauna crezi tu ca stam?Ai vazut filmuletul de la 20:18?Daca da,in ce vagauna stam noi?
    6 3
  • Edikkk
    @@edikkk
    la 12.09.2021, 09:48


    Nenea ceauşescu, exact din astea erau date la TVR KGB, dar exact din acestea

    Tu arăți un 0,001% din New York şi gata, generalizezi


    Meai cap încăpăţânat, ia dute turist în New York şi apoi spune mi, care sunt clădirile cele mai impozante exterior dar mai ales interior din lume?

    Zeci de ani de zile, până în 2008, SUA a fost cel mai mare importator de marmură de Carrara și piatră de lux din lume.

    Hai, vizitează, vezi cu ochii tăi, apoi mai aruncă idei KGBiste (capitalismul face rău, toţi americanii sunt boschetari şamd)
    2 15
  • @edikk
    Bine mai,stangist lgbtist,e ca tine,suntem toti kgb-isti,tu detii adevarul suprem.
    12 3
  • Schizofrenia pe care o traiesti nu e realitatea, hai sa nu exageram.
    11 1
  • "americani la 110V, ceea ce se traduce 15 A la noi"
    Ce ai vrut sa zici aici?
    Voltul si Amperul sunt unitati de Masura pentru marimi fizice diferite, nu au nici o legatura unul cu celalalt.
    6 1
  • curentatu
    Eu tot nu înțeleg cine e nea New York ăsta de vrea să interzică diverse.
    Mai ales în țara tuturor libertăților cică.
    12 1
  • BlueDci
    Vise mărețe... Cincinale glorioase... Bunăstarea poporului! P. S. Noi le-am trăit... Le dorim și lor!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru