Nikola vrea să dezvolte tehnologia fuell cell alături de Hyundai: asiaticii ar fi respins două propuneri de colaborare până acum

de Paul Cosma
Joi, 13.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Nikola Motors și-au exprimat dorința de a colabora cu Hyundai privind dezvoltarea mașinilor alimentate cu hidrogen, însă sud-coreenii ar fi respins, până acum, două propuneri de parteneriat. În ciuda refuzurilor, șeful Nikola este în continuare dornic să lucreze cu Hyundai, dar surse din cadrul companiei asiatice spun că o eventuală colaborare ar fi “o relație complicată”.

Nikola Motors este unul dintre cei mai tineri constructori auto, iar până în prezent a dezvăluit două versiuni ale unui cap tractor alimentat cu hidrogen care va fi produs inclusiv pentru piața europeană începând din 2023.

La începutul anului, americanii au transmis că lucrează și la dezvoltarea unui pick-up electric alimentat cu hidrogen echipat cu un sistem de propulsie care va genera echivalentul a peste 900 de cai putere. Noul model va purta numele Nikola Badger (foto) și va fi capabil să atingă pragul de 96 km/h în 2.9 secunde, iar autonomia va fi de circa 1.000 de kilometri.

Constructorul american își dorește colaborări în vederea dezvoltării tehnologiei pentru mașinile alimentate cu hidrogen. Șeful Trevor Milton a spus că i-ar plăcea să lucreze cu Hyundai, dar că primele două propuneri de colaborare au fost respinse de asiatici.

Totuși, oficialul Nikola nu se lasă descurajat și își menține dorința unui parteneriat cu Hyundai, potrivit unui purtător de cuvânt al constructorului american.

Surse din cadrul Hyundai susțin că nu există discuții privind o cooperare cu Nikola: “Dacă Nikola va face o ofertă oficială, Hyundai o va analiza”.

Potrivit surselor, o eventuală colaborare Hyundai-Nikola ar fi “o relație complicată”, întrucât americanii sunt considerați un potențial rival pentru grupul asiatic pe segmentul vehiculelor comerciale.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru