Nissan 370Z a stabilit un record mondial pentru cel mai lung drift în tandem (VIDEO)

de Bogdan Mirică
Marti, 16.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a reușit să își înscrie încă o dată numele în Cartea Recordurilor. De această dată cu cel mai lung drift realizat în tandem. Eroi au fost două exemplare Nissan 370Z.

Atunci când majoritatea recordurilor pe patru roți au fost doborâte, cauți modalități de a inventa unele noi. Asta a făcut și Nissan, care se laudă cu cel mai lung drift realizat în paralele de două mașini.

Recordul mondial, omologat și de Guinness Book, a fost stabilit în cadrul Nissan 370Z Drift Experience, desfășurat în Dubai. După cum o sugerează și numele, performanța a fost realizată de două exemplare Nissan 370Z.

Ele au reușit să derapeze controlat în tandem, pe o distanță de 28.52 kilometri. A fost nevoie doar de priceperea unor piloți profesioniști și de motorul V6, normal aspirat, capabil să dezvolte 328 de cai putere și 363 de Nm.

Samir Cherfan, directorul Nissan Orientul Mijlociu, a declarat cu ocazia stabilirii recordului mondial că a devenit deja un obicei pentru compania japoneză să încerce stabilirea unor noi performanțe. „În plus, Nissan 370Z este o mașină foarte populară pentru scene de drift, iar performanța nu face decât că dovedească din nou că este instrumentul necesar pentru a face driftul să pară floare la ureche.”

Comentarii (9)

  • Nissan e in general popular intre pasionatii de masini si tuning extrem, asta datorita fiabilitatii foarte bune.
    15 1
  • Mi se pare la fel de interesant ca recordul mondial de scarpinat in nas ... in tandem.
    6 11
  • Realitatea zilei
    @zarnasteanu
    Hai nu fii ipocrit ! Pe cine pacalesti tu ? Cine te pune sa deschizi articolul daca nu te intereseaza? Sau scrii cumva pentru pubertarii al caror idol te visezi? Mda, perspective de "Zarnesti" ... Ce sa-ti cerem?
    13 7
  • Silvia,Skyline si 370z.Astea sunt modelele care sunt "tunate" Silvia ,intre tuneri,mai are si denumirea de Saliva. In rest,nissan pufaie de fiabilitate.Cel mai fiabil este plasticul. :Probabil ca tu stii mai multe.Si,da,iubesc motorul VQ.
    Realitatea zilei......mai repede ar fi stupiditatea zilei.
    8 9
  • Realitatea zilei
    @Lache
    Ce problema ai cu mine,ptr ca nu inteleg? Ti-am ofensat fratele din alta mama? Ceva contraargumente obiective la ce i-am scris lui Zarnasteanu, eu nu vad. Si nu cred ca-i cazul sa atragi atentia asupra a ceea ce ar putea exprima un "user name" , tu care iti spui "Lache" ... Te rog frumos ! :)) Cand a dat vreodata mascareala credibilitate?
    Asta fiind spuse, sa te rezumi la un singur tuner pentru Nissan , denota obtuzitate. De-a lungul anilor au fost o groaza de tuneri (unii dintre ei prezenti, altii disparuti demult de pe piata) care au modificat 350z, 370z, Skyline GT-R cautand recunoasterea. Sunt populare intre tuneri tocmai pentru ca nu-i face de ras la modificari extreme, iar masinile rezista. Punct ! E un fapt destul de banal si cunoscut in industrie. In fine, nu e cazul in articolul de mai sus, masinile implicate in atingerea recordului fiind STOC.
    Oricum , Nissan in ansamblu are o fiabilitate buna. Tin sa mentionez premianti precum Qashqai, Note, Micra etc. (un google search lamureste pe oricine) tocmai ptr ca ai atins o nota destul de generala: "nissan pufaie". Eu ma intreb ce ai "pufait" tu inainte? Daca nu mai raspunzi, e clar ca te-a saltat politia. Daca scrii, atunci halucinogenele vorbesc pt tine.
    10 8
  • Da.Ai dreptate.Dar,chiar ,cu ce ma incalzeste pe mine,sau pe tine ,driftul masta facut in tandem? Cu motoare aspirate! Ma intreb,daca tu chiar ai atins ,macar cu degetelul ala(cu care te scobesti pe unde poti) un model din ala.Stii ce motor are un Z? Ti-am spus mai devreme.Eu nu caut pe google informatii.Tu ca si multi altii,fara google sunteti doar niste looseri.
    Tocmai din cauza asta mi-am zis "Lache".
    O dati de gard,cat ii ziua de lunga.Cand este vorba de ceva concret,v-o bagati intre picioare si o luati la vale.
    Si ca fapt divers,un Godzila de peste 1000CP,nimic nu mai este stoc .Tot ce este in motor este schimbat. Ai vazut unul? Asa lache cum sunt,eu chiar am lucrat la multe din astea.Ar trebui sa vezi cum arata oi placa de presiune.Hai ca te las,ca mai am ceva iarba ramasa.
    Realitatea zilei...Nah!

    )
    7 9
  • In poza e un 350z si un 370z, nu doua 370z... Incompetenta asta...
    1 3
  • @realitatea noptii, baiatu' ce sa zic? ai maturitate-n tine de varsa pe din-afara. Chiar sunt curios cum iti functioneaza logica aia de curca. Cam ce te-a dus la concluzia uimitoare ca ma visez idolul puberilor? Stii, eu nu cred c-ai inteles prea bine ce-ai varsat prin comentariile alea dar vad ca ai tupeu sa vorbesti de halucinante. Mai sunteti multi de-astia votanti de Ponta?
    3 8
  • @zarnesteanu,era o vorba romaneasca.Nu stiu daca multi o stiu. "Ai nostrii ca brazii.Cu mucii pe piept>"
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru