Nissan a descoperit noi nereguli la inspecțiile mașinilor sale produse în Japonia: măsurători eronate privind emisiile și consumul de carburant

de Paul Cosma
Luni, 09.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat descoperirea unor noi nereguli privind inspecțiile mașinile sale produse în Japonia, pentru a doua oară în ultimul an. Potrivit japonezilor, datele privind emisiile și consumul de carburant au fost alterate, iar rezultatele au fost trimise către autorități.

Nissan se confruntă cu noi probleme la mai puțin de un an de la momentul din septembrie 2017, atunci când japonezii au recunoscut încălcări ale procedurilor de inspecție a mașinilor produse și vândute în Japonia.

Constructorul nipon a anunțat oficial descoperirea unor „neconformități în procesele de inspecție finală la fabricile sale din Japonia. În urma cercetărilor interne, Nissan a dezvăluit nereguli în ceea ce privește măsurarea emisiilor și a consumului de carburant la toate fabricile sale, cu excepția Nissan Motor Kyushu.

Potrivit japonezilor, datele obținute au fost transmise către Ministerul Transporturilor din Japonia. Asiaticii “regretă îngrijorările și neplăcerile cauzate acționarilor” și susțin că au început o investigație complexă în acest caz.

Cu toate acestea, în urma verificărilor unor date “de încredere, Nissan a dat asigurări că toate modelele sale (cu excepția GT-R) respectă standardele japoneze de calitate și valorile oficiale privind emisiile și consumul de carburant.

În urmă cu aproape un an, Nissan a recunoscut încălcări ale procedurilor de inspecție a mașinilor produse și vândute în Japonia.

La vremea respectivă, niponii au chemat în service 1.2 milioane de mașini și au suspendat activitatea fabricilor sale din Japonia.

Via Nissan

Comentarii (7)

  • si astia?
    5 1
  • wolteanoo
    @ no ma
    De ce nu si ei? Toti practica ,,sportul" asta si ulterior ,,regreta".
    9 2
  • Edikk știe mai multe, dar nu vrea să ne spună.
    7 1
  • Alex D.
    Oricum baza masinilor japoneze nu sta in Nissan care colaboreaza cu francezii, ci mai degraba in nume precum Toyota, Honda sau Mazda.
    2 3
  • Inainte de a ne arunca poalele in cap sa vedem totusi niste diferente (majore):
    1.Problemele (sau neconcordantele cu standardul) au fost descoperite de ei, nu de stat, sau companii externe;
    2.Se referea la JDM (piata locala japoneza)
    3 Inteleg ca e vorba doar de GTR
    3 2
  • hazard
    minciuni!! 1.5dci da cu trandafiri pe teava de esapament.
    FU VW
    8 3
  • Mvai! Cand imi amintesc in ce hal i-au acuzat pe aia de la Mitsubishi ca nu au fost fair cu ei... si apoi cum au devenit ei o "mana salvatoare"... si apoi cum recunosc ei ca au gresit cu testele (mai stiti pe unii care au recunoscut, nu? - ca greseala recunoascuta e pe jumatate iertata), asa imi vine sa imi amintesc ce am mancat la micul dejun...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru