Nissan actualizează motorul 1.5 dCi al lui Juke

de Sebastian Toma
Marti, 11.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a revizuit motorizarea 1.5 dCi din gama Juke. Aceasta este cu 12.5% mai eficientă şi dezvoltă 20 Nm în plus. Performanţele dinamice au rămas neschimbate, iar motorul este compatibil cu normele Euro 6.

Esential 0.6 litri reprezintă diferenţa de consum (în regim mixt) între versiunea veche şi versiunea nouă a motorizării dCi de 1.5 litri din gama Juke.
Nissan Juke va primi un motor dCi revizuit, anunţă reprezentanţii mărcii japoneze. Motorizarea diesel de 1.5 litri va dezvolta 20 Nm în plus, totalizând 260 Nm, în timp ce emisiile de CO2 au fost reduse la 109 grame pe kilometru. Odată cu reducerea emisiilor de CO2, consumul de carburant a scăzut la 4.2 litri la sută în regim mixt. Cuplul maxim va fi livrat tot la 1.750 rpm, dar Nissan spune că motorizarea livrează 80% din momentul maxim la 1.500 rpm. Noua versiune a motorizării dCi, ajunsă la cea de-a şasea generaţie, vine şi cu sistemul Start-Stop de la Nissan în standard, capabilă să pornească motorul în mai puţin de 0.5 secunde de la apăsarea pedalei de ambreiaj.

Modificările aplicate acestui model includ un set de injectoare piezo-electrice revizuite şi un nou turbocompresor, cu geometrie variablă şi inerţie redusă, căruia i-a fost cuplată o admisie modificată.

Sistemul EGR a fost modificat, fiind adoptat un sistem de joasă presiune, cu buclă închisă, care îl ajută pe Juke 1.5 dCi să fie compatibil cu normele Euro6. Pompa de ulei a fost inlocuită cu o unitate nouă, controlată de unitatea ECU în funcţie de necesităţile propulsorului. O serie de elemente interne ale motorului au primit optimizări pentru reducerea frecărilor. În plus, transmisia a fost şi ea modificată, primele două trepte fiind "scurtate", în timp ce ultimele patru trepte au rapoarte mai lungi, pentru a favoriza economia de carburant. Cei de la Nissan spun că unitatea a fost optimizată şi la nivel de rafinament, propulsorul devenind mai silenţios în urma modificărilor operate.

Nivelul de putere livrat de motorizare rămâne neschimbat, 110 CP, iar performanţele sale dinamice nu sunt nici ele schimbate, modelul fiind capabil să atingă 175 km/h şi să accelereze de la 0 la 100 km/h în 11.2 secunde. Motorizarea nouă ar trebui să asigure reprize mai bune în toate treptele, graţie cuplului mărit.

În modul Eco, sistemul Dynamic Control de la Nissan limitează cuplul maxim la 220 Nm şi reglează sensibilitatea pedalei de acceleraţie, cei 260 Nm fiind oferiţi doar în modul Sport de rulare, informează Nissan.

Via Nissan

Comentarii (8)

  • Diavolul tasmanian rupe concurenta !
    35 6
  • Astept cu nerabdare aceste upgrade-uri si pe noul Duster. Inclusiv 1.2TCe.
    13 5
  • viorel
    urata
    6 24
  • E o caricatura de masina. Nu as da banii pe asa ceva.
    5 21
  • Decebal
    Nu scrie nimic de injectoare, tot la 10000 se schimba?
    4 20
  • @Decebal
    Nissan oricum e cu 10 clase peste Volkswagen la fiabilitate, stai linistit...
    Nissan 1.5 dCi foloseste injectie Siemens si n-am auzit sa aiba probleme cu injectoarele.
    17 1
  • e fiabila, dar de urata e urata cu spume,parca e facuta cu ciocanul,nu sti unde e capul si unde e c...
    1 9
  • JUKEMANIA
    Super simpatica masina! Ma doare pe mine-n cot ce cred copilasii de aici
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru