Nissan aniversează cinci ani de Juke: doar japonezii ar putea sărbători cu origami

de Sebastian Toma
Joi, 05.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a decis să sărbătorească cinci ani de la lansarea lui Juke apelând la o tehnică japoneză cu o istorie de 2.000 de ani: origami. La fel ca Juke, macheta din hârtie a mașinii a fost făcută în Regatul Unit.

Nissan sărbătorește cinci ani de Juke cu o machetă la scară 1:1 realizată din hârtie. Constructorul nipon de automobile a realizat macheta din hârtie folosind tehnica origami, veche de 2.000 de ani și cu origini din Țara Soarelui Răsare. În mod interesant, japonezii nu au construit macheta lui Juke în Japonia, ci în Regatul Unit, locul în care este și fabricată varianta normală a crossoverului de clasă mică. Macheta 1:1 din hârtie a lui Nissan Juke vine la doar câteva săptămâni de la prezentarea unei variante de hârtie și carton a lui Lexus IS. Spre deosebire de aceasta, macheta de Juke din imaginile alăturate nu poate fi condusă și nu poți sta în interiorul său.

Creația din imaginile alăturate este realizată de Oqen Gildersleeve, care a folosit peste 2.000 de piese din hârtie pliată și a avut nevoie de 200 de ore de muncă pentru finalizarea proiectului. Oficialii Nissan au declarat că au apelat la origami pentru a cinsti moștenirea niponă a lui Juke și a companiei care îi produce.

Artistul responsabil de această creație spune că miile de piese care formează structura machetei reprezintă un omagiu pentru miile de oameni care lucrează să construiască varianta reală a lui Nissan Juke.

Urmareste Automarket
În cinci ani de existență, Nissan a vândut peste 700.000 de unități Juke. Modelul de clasă mică a reușit să dea naștere unei întregi mode în industria auto, urmată apoi de aproape toți constructorii importanți.
Cei de la Nissan sunt încrezători în succesul viitorului Juke și au confirmat deja intenția dezvoltării celei de-a doua generații a acestui crossover. Rămâne de văzut dacă vor reuși să șocheze din nou publicul cu design-ul excentric sau dacă vor opta pentru un aspect mai temperat.

Via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru