Nissan Dayz Roox, un concept care prefigurează o nouă colaborare cu Mitsubishi

de Sebastian Toma
Miercuri, 27.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a prezentat o imagine teaser a conceptului Dayz Roox, care va fi construit împreună cu Mitsubishi. În primă fază, modelul va fi oferit doar pe piaţa din Japonia.

Nissan a prezentat un teaser al viitorului Dayz Roox, un nou model dezvoltat împreună cu cei de la Mitsubishi. Dayz Roox este un wagon destinat pieţei din Japonia şi este deja a doua generaţie de modele de acest gen dezvoltate împreună cu cei de la Mitsubishi. Modelul promite să reflecte identitatea de marcă a Nissan şi va debuta anul viitor pe piaţa niponă. Acest segment de automobile este foarte popular în Japonia, mulţi constructori alegând wagon-urile de clasă mini.

Noul Dayz Roox promite un interior spaţios şi confortabil, acompaniat de un tren de propulsie economic. În raport cu generaţia precedentă, numită simplu Roox, modelul are un set de blocuri optice rotunjite şi alte elemente estetice preluate de la modelul Dayz al celor de la Nissan, care pare să fie o miniatură a conceptului Invitation.

Urmareste Automarket
Nissan şi Mitsubishi au un joint venture în Japonia denumit NMKV Co.
Ltd., care dezvoltă şi produce modele pentru cei doi constructori asiatici. Echivalentul Mitsubishi al acestui model se numeşte eK şi este comercializat în două versiuni: eK Wagon şi eK Custom. Rivalii lui Nissan Dayz Roox se numesc Honda N-One, Subaru Stella, Mazda Flairwagon şi Toyota Pixis Space.

Via CBT

Comentarii (3)

  • Alex Radoi
    HAHAHAHAHAHAHAHA! Pare o caricatura a noului Range Sport.
    Uitati-va atent!
    5 3
  • Vasilica
    HORRRORRR!! Sa le tina acolo la ei. Mai ziceam de Kia Soul ca e nasol, acum mi se pare opera de arta!!
    10 3
  • Dayz Roox + restul concurentilor formeaza o pleiada de modele specifice japonezilor, modele cu adevarat interesante inclusiv dpdv al designului si destinate EXCLUSIV transportului urban. E greu de priceput dar masinutele astea satisfac exact nevoile urbane ale japonezilor.

    Kia Soul are ca si concurent pe Scion de la Toyota si are o abordare de design diferita fata e wagon-uri
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru