Nissan Juke Nismo RS și-a adjudecat un nou record la mersul pe două roți

de Sebastian Toma
Luni, 29.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a stabilit un record inedit cu Juke Nismo RS la Goodwood: cea mai rapidă parcurgere pe două roți a distanței de o milă efectuată cu o mașină.

Nissan a stabilit un nou record mondial în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood. Cascadorul Terry Grant a condus un Nissan Juke Nismo RS pe două roți preț de o milă (1.6 km) în 2 minute și 10 secunde. Față de recordul stabilit tot de el în 2011, timpul din 2015 a fost cu 45 de secunde mai bun, ceea ce a dus la doborârea vechiului record. Terry Grant nu este la prima ispravă de acest gen alături de Nissan, conducând în 2012 un Leaf modificat (eliminată restricția de viteză în marșarier)cu spatele toată urcarea de la Goodwood pentru un alt record.

Nissan Juke Nismo RS: crossoverul de clasă mică se mândreşte cu 218 CP

Cascadorul s-a pregătit trei luni pentru a obține acest record, pe care l-a stabiit chiar de la prima încercare. Organizatorii îi rezervaseră șase urcări pentru a încerca să-și doboare vechiul record, dar britanicul este încântat că a reușit să-l doboare și din prima, și cu 45 de secunde diferență.

Așa arată un Nissan Juke Nismo RS care merge pe două roți.

Nissan Juke-R 2.0: 600 CP pentru varianta îmbunătățită a crossoverului

Urmareste Automarket
Juke Nismo RS este echipat cu un motor de 218 CP, cu 18 CP mai puternic decât cel al versiunii anterioare, un cuplu maximă mărit cu 30 Nm pentru versiunea cu transmisie manuală, alături de numeroase modificări în favoarea creşterii manevrabilităţii. Nissan Juke Nismo RS este disponibil acum în compania a trei nuanţe exterioare, nu două ca verisunea precedentă: White Pearl, Black Metallic şi Silver Grey.
Oricare dintre acestea aduce un habitaclu decorat în negru şi cu accente Nismo. 

Via Nissan

Comentarii (2)

  • It's not a joke, it's a Juke. :)
    1 0
  • @Automarket

    Cu tot respectul dar va aflati in eroare. Acest record a fost stabilit de Ivanoff in urma cu 18 ani. La varsta vrageda de 1 an el s-a aflat la volanul unui Juke in care s-a nascut dupa ce tot el l-a tunnat inainte de a se naste.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru