Nissan Juke-R Nismo, primul teaser al noii variante de performanță a crossoverului

de Sebastian Toma
Vineri, 12.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat o imagine teaser a lui Juke-R Nismo. Vorbim despre o nouă variantă de performanță a crossoverului nipon, programată pentru debut în 25 iunie.

Nissan Juke, crossoverul de clasă mică al mărcii nipone, va primi încă o variantă de performanță. Ea se va numi Juke-R Nismo și va fi prezentată public la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Pentru moment, nu există informații suplimentare despre această variantă, japonezii fiind zgârciți în detalii, dar au publicat o imagine teaser a exponatului. În comparație cu varianta standard a lui Juke-R, remarcăm modificarea părții inferioare a barei de protecție, modificarea formei grilei radiatorului și introducerea de fante de aerisire pe capotă. Acestea sunt singurele schimbări vizibile în imaginea teaser, dar ne așteptăm ca exponatul să vină cu mai multe modificări față de Juke-R.

Nismo, divizia de performanţă Nissan, a împlinit 30 de ani

Juke are în ofertă mai multe variante cu veleități sportive, fiecare dintre ele având ceva în plus față de versiunea standard. Prima lansată a fost Juke Nismo, dar gama s-a îmbogățit ulterior cu Juke Nismo RS și cu Juke-R. Cel din urmă a primit trenul de propulsie al lui GT-R, supercarul supranumit "Godzilla", iar Nissan a decis să ofere o variantă de serie a experimentului pe care l-a realizat împreună cu o companie britanică.

Test drive Nissan Juke Nismo RS

Urmareste Automarket
Constructorul japonez a anunțat în luna martie intenția extinderii gamei sale Nismo la nivel european, de unde și ofensiva de noi variante de acest tip. Darren Cox, șeful diviziei Nismo, a declarat la vremea aceea că elaborarea noilor variante va dura, pentru că japonezii nu vor doar să "arunce" o mulțime de logo-uri Nismo pe un Micra, fără ca modelul rezultat să ofere și un plus de substanță pentru publicul pasionat.

Via Nissan

Comentarii (8)

  • Ionel Bragadiru Sandu
    Divizia de performanta NISMO (Nissan Motorsports Official International site), are atat de multa experienta in acest domeniu incat turuie pe jos cu ''prestigiosi'' precu M Power, AEMGHE si alte baliverne de marketing, care nu au pic de legatura cu sportivitatea. Europenii ar mai trebui sa invete de la Nissan ce inseamna motor TURBO fenomenal de FIABIL si nu doar MARKETING. GT-R rezista cu al sau v6 de 3,8 pana la 2.000-3000 de cai putere fara probleme tehnice . Tot de la Nissan, constructorii europeni ar trebui sa invete ce inseamana ca un motor turbo sa raspunda la fel de rapid precum unul natural aspirata, fara efectul Turbo-LAG , destul de enervant. GT-R are cel mai performant sistem de launch control din lume . Si tot Nissan are cel mai puternic motor 1.6 turbo din lume. Totusi vorbim despre o marca cu veleitati sportive, nu una anesteziata precum BMW , care doar ( arata pe hartie) dar nu si in practica.
    9 7
  • Ce sa zic! Nici chiar asa. Deși sunt fan Nissan nu vreau sa imi cumpar un Juke mai ales GTR. Dar poate si Nissan ar trebui sa învețe catr ceva de la alții și sper asta. Bineînțeles, ca si in cazul de mai sus, si opinia mea este pur personală și nu pot sa spun ca sunt un super cunoscător auto . Tptuso mie Nissan imi ofera pe Qashqai sau X-Trail niste motoarebanale , majoritatea Renault. Ofera decenta e adevărat dar chiar asa? Se bat pe Juke e nu stiu ce sa ii mai puna sub capota de o aa i-o oa rotile inainte la in moment dat ai destul de conservatori la schimbarea estetica , iti place bine, nu, papa, si pe astea care sunt modele fresh cu xare vor sa se bata in segmente destul de aglomerate deja lasa vreo doua motore acolo destul de limitate cam cu acelasi motto dar puțin schimbat: Iti convine, bine, nu , papa.Pacat. o sa aud ca vor pune in voitor. O suna viitorul bine dar pana atunci eu si multi altii trebuie sa imi iau masina si as fi ales Nissan. E bine ca aceasta cutiuță de Juke e Speedy Gonzales si potrivita pentru Adi Copilul Minune. Păcat
    2 6
  • @Ivanoff, spre surprinderea ta, Nissan GTR e la acelasi nivel cu BMW M5 in topul fiabilitatilor si anume, la coada.
    Cand spui ca "M" nu are nicio legatura cu sportivitatea, cu siguranta esti suficient de incult incat sa stii ca divizia M a revolutionat motorsportul in Europa, aceasta divizie fiind nascuta pe cele mai importante circuite din lume. Tot motoarele M au adus si cateva cupe in LeMans si Formula 1, deci chiar habar n-ai ce vorbesti. De fapt ai, dar cand esti un fanbody obsedat, nu vezi altceva.

    De fapt frustrarile astea vin din ciuda ca Nissan nici dupa 9 pahare de vin, nu poate visa sa vanda cat vand nemtii. In rest, numa bine.
    3 8
  • Ionel Bragadiru Sandu
    mowgli: Daca cu mine vorbeai sau cu @Leo da-mi voie sa-ti raspund. Nu ma cheama Ivanoff, ai halucinatii tipule.


    Nissan GT-R NISMO este cea mai rapida masina de pe Nurburgring , asta unu la mana

    Doi la mana : GT-R NISMO poate fi ''dopat'' pana la 3.000 de cai putere fara probleme tehnice, M5 nu .

    Trei la mana: Nu ma intereseaza ca Divizia M a ''revolutionat motorsportul'' atAta timp cat progresele sunt PE NICAIERI . Pe hartie sunt altele , dar in realitate un M5 nici macar Juke-R nu poate bate , asta in cazul in care are un cx mai prost decat M5. Sa nu mai vb de faptul ca din cilindree mai mica V6 3,8 scoate peste 500 CP, putere asemanatoare cu M5, deci face 0-100 in 3 sec, M5 abia scoate 4 sec si asta doar editia limitata de 600 CP , unul normal ia cam 4,3 sec. Acum , cum sa-ti explic eu tie ca viitorul Juke R NISMO va avea motorul de pe GT-R NISMO adica 600 CP , asta ar insemna 2,5 sec acceleratia deci cat un Bugatti Veyron tipule. Stai jos ca pute a branza deja !
    5 5
  • Ionel Bragadiru Sandu
    Ps: Am omis un lucru . Citez : ''nici dupa 9 pahare de vin, nu poate visa sa vanda cat vand nemtii''. Pe bune ? Mai baiatule tu te auzi ce vorbesti, sau ai baut tu 9 pahare in locul lor ? Nissan Qashqai, este cel mai vandut SUV din clasa lui . Nissan la momentul de fata are cea mai extinsa gama 4x4 din Europa.
    4 2
  • Nu contest calitatile sportive si tehnice, dar reclama agresiva incepe sa ma deranjeze
    0 1
  • Ai perfecta dreptate. Si pe mine ma deranjeaza la maxim reclamele3 agresive. Mai ales atunci cand motoarele turbo pe benzina de la VAG sunt prezentate ca cele mai fiabile, si cand VAG spune ca sunt numarul unu la vanzari....upss
    2 1
  • Noi episoade din emisiunea "ivanezul spune lucruri traznite ".Serialul o sa aiba success. Ivanezule, GTR nu a coborat niciodata sup 7 minute pe circuitul ala de care zici tu,Cred ca sunt cam 4 masini care au coborat sub 7 minute.Parca Porsche si Lambo.
    Da-i innainte, ca esti simpatico, .Sa te bata norocul, de comedian ce esti.
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru