Nissan Juke-R a fost confirmat pentru producţie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 03.05.2012
Nissan va construi o serie limitată de Juke-R. Până acum, trei clienţi au plasat comenzi ferme pentru cel mai puternic crossover din lume. Versiunea de serie a lui Juke-R va prelua mecanica generaţiei 2012 a lui GT-R.

Nissan a confirmat că va construi o serie limitată a lui Juke-R, anunţă englezii de la Autocar. Modelul a primit deja trei comenzi ferme, două exemplare fiind cerute de un client foarte respectat din Dubai. Coincidenţă sau nu, conceptul Juke-R a fost prezentat public în Dubai, în ianuarie 2012, iar o serie de clipuri cu Juke-R întrecându-se cu Lamborghini Gallardo, Mercedes-Benz SLS AMG şi Ferrari 458 Italia pe drumuri cu circulaţia închisă au fascinat publicul. Cei de la Nissan nu au anunţat şi preţul unui exemplar Juke-R, dar surse din cadrul mărcii vehiculează o sumă cu şase cifre.

Comenzile din Dubai au venit încă de la prezentarea conceptului, clienţii făcând oferte serioase pentru primul exemplar încă de la văzul acestuia pe stradă. Reacţia puternică a mişcat rapid mecanismele în cadrul Nissan şi a dus la construcţia unor versiuni de serie ale lui Juke-R. Spre deosebire de alte concepte fantastice transformate în modele de serie cuminţi, Juke-R de serie va fi mai puternic şi va avea acelaşi aspect cu conceptul. Puterea suplimentară vine de la folosirea unui tren de propulsie de la Nissan GT-R generaţie 2012 în locul celui de generaţie 2010 folosit de conceptul Juke-R.

Nissan va accepta comenzi pentru Juke-R în următoarele patru săptămâni, acesta urmând să fie construite în lunile următoare.

Vestea bună este că japonezii nu au anunţat o cotă de producţie maximă, aceasta urmând să respecte întocmai numărul de comenzi ferme primite de constructorul nipon. Versiunea de serie a lui Juke-R va dezvolta 545 CP şi va putea atinge 300 km/h. Timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h va fi cu o zecime de secundă mai mic faţă de cel al conceptului, estimează englezii de la Autocar. Conceptul Juke-R are nevoie de 3.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi poate să atingă o viteză maximă de 257 km/h. Modelul dezvoltat de cei de la Nissan în colaborare cu RML şi Nissan Technical Centre Europe a fost construit in 22 de săptămâni şi se mândreşte un nivel de manevrabilitate deosebit.

Via | Autocar

Comentarii (5)

  • Nissan vs. desert
    Nissan e foarte bine vazut in Dubai. De exemplu, noul Patrol e considerat deasupra Land Cruiser V8, iar Skyline GT-R e masina lor favorita de tuning si facut "nebunii"
    32 3
  • @
    Japonezii de fiecare data ma uimesc. Exceptand ca acest model arata urat, are niste performante umitoare si GT-R la fel, la un pret bun comparativ cu ceilalti. Si sunt bune pt tuning :).
    13 15
  • @ScorpyonVAG
    Juke e o masina de life-style pentru cei deschisi la minte. Nu se adreseaza celor care considera sedanul forma sublima a frumusetii. Nu se adreseaza celor pe care nu-i deranjeaza politica Volkswagen si nu cred in masini cu personalitate.
    29 5
  • xss alt designer de balta
    multi stie sa vorbeasca dar nu stie ce e aia o linie de design sa nu vorbesc de chestii rabatute .... @ xss ce e ala forma aerodinamica? ah da nu stie tu ce e ala... lasa evolutia va ajunge si la tine sunt deacord cu Scorpion... masina e hidoasa dar totusi performanta. nisan keep it up dar fara forme gen joke (atentie nu e o greseala)
    4 25
  • @levi_craiven
    Mai ai de invatat. Nu poti avea succes de piata, daca nu ai si design. Iar Juke e un succes de piata confirmat. Nu are nevoie de aprobarea ta.

    Juke inspira pasiune, iar Juke-R e paroxismul acestei stari.
    20 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru