Nissan Juke-R, primul exemplar de serie a fost vândut

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 17.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a reuşit să vândă primul exemplar de serie al modelului Juke-R pentru un preţ de 500.000 euro. Versiunea de serie are 545 CP şi un design uşor modificat.

Nissan Juke-R a făcut tranziţia de la concept la model de serie. Este cel mai extrem Juke construit vrodată, iar primul exemplar şi-a găsit deja un client. Acesta a fost dispus să scoată din buzunar nu mai puţin de 500.000 euro pentru a intra în posesia acestui automobil. 

Pentru aceşti bani, a primit un Juke construit pe o platformă de Nissan GT-R modificată şi animat de un motor twin-turbo ce dezvoltă 545 CP. Nissan spune că în urma prezentăţii conceptului a primit trei comenzi ferme şi deja lucrează la dezvoltarea exemplarului 002 în vederea livrări. Preţul acestui Juke cu steroizi variază în funcţie de cerinţele clientului, spune Nissan, dar începe de la 500.000 euro, de cinci ori costului unui GT-R.

Esential 545 de cai putere are versiunea de serie a modelului Nissan Juke-R.
3 comenzi ferme a primit Nissan pentru acest model performant.
Versiunea de serie a modelului Juke-R este mai puternică decât conceptul. Varianta concept avea un motor de 485 CP, dar pentru versiunea de serie inginerii Nissan au ales cea mai nouă versiune a motorului V6 de 3.8 litri twin-turbo ce dezvoltă 545 CP.
Dotat cu acest motor, Juke-R promite o acceleraţie de la 0 la 100 km/oră efectuată în doar 3.0 secunde şi o viteză maximă de 275 km/oră.

Pe lângă modificările tehnice, Nissan Juke-R de serie se prezintă cu câteva modificări estetice. Spoilerele şi fustele laterale au fost redesenate, evacuarea finală asistemului de eşapament este mai evidentă acum, iar fibra de carbon este folosită extensiv atât pentru eleron, prize de aer cât şi pentru volanul special. 

Via Carscoop

Comentarii (12)

  • daca s-a cumparat pamant pe luna....nici asta nu-i mai mare nebunie...deci miirare sau nu...bani sa ai si...un zambet sinistru.bine....nu contest capacitatea masinii...insa valoarea e relativa la orice lucru in lumea asta....valoarea se calculeaza nu in raport cu produsul cat mai ales cu...potentialul cumparator.
    5 14
  • Horsens
    Frumusica ''buburuza'',daca as avea atatia bani chiar mi-as cumpara 2 ,unul sa il tin de colectie iar altul sa le arat degetul obscen amatorilor de M5,care o sa ramana capii cand vor vedea ca i-am facut cu Juke =)) ,si totusi cand te gandesti ca masinuta asta are 115 cp motorizarea de pornire (4x2),amatorilor nu le va veni sa creada ca se vor pune cu un Juke de 545 cp.Dar totusi tractiene ?4x4? sau spate/fata?Nu ati precizat sau a trecut neobservat de mn?!
    12 8
  • Oooo... bravo, dar voi nu stiti sa cititi ?
    500.000 euro pe cusca aia ? Cu 150.000 imi cumpar M5 si mai bag tuning in el de 200.000 si trec de 1000cp, si imi raman bani de benzina pe 5 ani !
    13 18
  • hfssjfsfsfshkks
    da, dar numai surprinzi pe nimeni la semafor, ba mai mult majoritatea te vor evita la liniutele de la semafor, asa cu juke e caterinca maxima, iar supercaruri nu vezi in fiecare zi langa tine la semafor ca sa le-o dai cu un m5 modificat, iar daca dai de ei nu o sa se dea ca nu stiu nici macar la ce foloseste butonul de launch control.

    am mers cu un 308 gti + soft, total vreo 240 cp, masinuta mai rara pe la noi si nu iti poti imagina ce fete faceau cei cu nemtesti cand ramaneau in spatele unui 308 aparent banal, iar la urmatorul semafor soferul se uita la ei ceva in genul "mai vrei?" iar ei dadeau din codita si faceau o fata in genul hi :D nup.. senzatiile astea sunt unicate sa sti si sunt sigur ca a luat-o mai mult de caterinca...
    4 6
  • dsafsfsfsfs
    sau sa dai flash la vreo 250 km/h unei nemtesti limitate... despre asta e vorba, doar mult mult fun :))))
    4 4
  • Semtex
    Nu e vorba de bani, ci de pasiune extrema. Asta nu se masoara in bani. E dorinta irationala de a avea masina fara a pune intrebari. Asta-i mai mult decat o masina ce iese din banal. E manifestarea creativa a unei stari psihidelice :)) in sens pozitiv evident. Bravo lor pt curaj !
    32 8
  • Banuiala ca va bate m3, m5, amg-uri si rs-uri ar trebui sa fie o certitudine pt ca la 500 de mii (de peste 4 ori mai mult decat m5-ul testat de automarket de ex) , este musai sa bata orice supersportiva. Si totusi...juma de milion de euro? Dincolo de pasiunea extrema, de acord ca nu te mai uiti la bani cand ai asemenea sume, inteleg si dorintele irationale, dar nu in cazul acestui model, care in versiunea de serie nu-mi displace, este amuzanta as putea spune, nu e banala deloc, dar aceasta varianta cu steroizi sa coste de 5 ori cat un GT-R? Au pus aceasta suma pt ca pot cere atat, puteau cere si 750 de mii, dar e mai mult decat o exagerare.
    12 5
  • zarnesteanu
    Rasul curcilor si apogeul ridicolului. Nu stii ce-i mai grotesc. Sa fii vazut in aratarea asta, sa stie lumea ca ai cheltuit o suma stupida impinsa la limita smitelii sau penibilul sa te lauzi la betie ca stai cu fundul intr-un juke de 454 de cp. Daca ar fi sa aleg intre a conduce aratarea asta sau sa donez banii pentru o cauza nobila, nu as sta nici macar o fractiune de secunda sa aleg. 500 000 de euro pot aduce infinit mai multe bucurii unor oameni care chiar au nevoie de ajutor. In nici un caz posesia unui lucru urat, inutil si indezirabil.
    12 26
  • nou aici
    Imi place mult Juke ! Pe rosu !
    19 4
  • Vei avea circa 1834 litri de benzina / luna.O sa-ti ajunga, Scorpyio?
    2 1
  • antonny
    super tare uite ce le rad in fata nemtilor cei de la NISSAN .......daca era VAG mama ce curgea comenturile .......DAR SA STITI CA CEI DE LA VAG ....""..VREA SI EI......"
    7 5
  • daca vrei sa faci caterinca la semafor iei un volvo T5 eventual un break , faci supertuning pe el, nu dai 500,000 euro pe asa ceva.
    3 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru