Nissan Leaf a scos 14:33 pe urcarea de la Pikes Peak

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 28.06.2011
Nissan leaf a câştigat categoria "Modele electrice de producţie" de la Pikes Peak în primul an de existenţă a acesteia. Leaf a concurat însă de unul singur.

După ce Nissan a anunţat că un exemplar Leaf va lua startul în cea mai cunoscută competiţie de viteză în coastă din lume Pikea Peak, specialiştii nu au privit participarea anunţată a primului model 100% electric de la Nissan cu ochi buni, considerând-o o manevră de marketing. Ei bine, Leaf a participat la Pikea Peak şi a reuşit un rezultat onorabil pentru un astfel de model.

Conform cronometrului oficial, Leaf a parcurs cei 19.99 kilometri ai traseului în urcare din munţii din Colorado în 14 minute şi 33 de secunde. Modelul electric al japonezilor de la Nissan a reuşit astfel să treacă de cele 154 de viraje ale traseului cu aproape cinci minute mai lent decât Monster Tajima, cel care a doborât în acest an recordul absolut realizat în istoria Pikes Peak: 9 minute şi 51 de secunde. 

Foarte interesant este faptul că tehnologia electrică care se află sub capota lui Leaf i-a făcut pe curioşi să fie atraşi de performanţe la altitudine. Dacă motoarele cu combustie internă pierd până la 30% din cauza diferenţelor de presiune cauzate de diferenţele de altitudine, Leaf şi-a păstrat suflul intact de la start la sosire, reuşind chiar să ajungă la finish mai rapid decât unele modele "clasice" înscrise în concurs.

Exemplarul Nissan Leaf prezent la Pikes Peak a fost unul foarte apropiat de versiunea de serie a modelului nipon, singurele modificări vizând prezenţa câtorva elemente de siguranţă necesare pentru participare şi un set de pneuri speciale de competiţie.

În categoria "Maşini electrice" de la Pikes Peak - o premieră pentru această comptiţie - Leaf a fost depăşit de un prototip Yokohama EV, un buggy electric, care a terminat traseul în 12 minute şi 20 de secunde. Totuşi, Nissan va rămâne în istorie ca fiind primul câştigător al categoriei "Maşini electrice de producţie", în cadrul căreia modelul japonez a concurat de unul singur.

via | Nissan
foto | Nissan 

Comentarii (5)

  • Leaf e de viitor
    14:33 e un timp bun
    sa vedem cine are curaj sa bata timpul primei masini electrice de productie
    17 6
  • Normal ca a castigat daca a fost singurul concurent la aceasta categorie:))))))))))) Tot o cotoarba urata ramane........
    11 23
  • zarnesteanu
    La fel de bine
    Se poate spune ca a iesit pe ultimul loc. Ceea ce mi se pare mult mai realist.
    3 14
  • patent
    hmm
    ma intreb unde sunt si celelalte modele electrice??!!nu au avut tupeu??!e urata cu spume masina asta dar cred ca e cea mai buna masina electrica la ora actuala!..era sa uit chevrolet volt NU este o masina electrica cum spun altii ..are si un motor pe benzina pe langa cele elctrice care consuma cat un diesel european :))))
    5 4
  • Bravo Nissan!
    100% electric Nissan Leaf
    Masina arata bine. Cu siguranta va fi cea mai de succes masina electrica de pe piata.
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru