Nissan Murano - primele imagini ale noii generaţii

de Sebastian Toma
Marti, 15.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a prezentat primele imagini ale noii generaţii a lui Murano. A treia generaţie a SUV-ului japonez va ajunge în reprezentanţe până la sfârşitul anului curent.

Esential 2009 este anul în care a fost lansată a doua generaţie a lui Nissan Murano.
Nissan Murano va primi a treia generaţie, care va beneficia de noua parte frontală implementată de japonezi în gama lor. Vorbim despre grila faţă în formă de "V", blocurile optice "bumerang" şi parbrizul înclinat prezentat de conceptul Resonance şi introdus apoi pe modelele de producţie X-Trail şi Qashqai. Debutul public al noii generaţii Nissan Murano va avea loc la Salonul Auto de la New York, în timp ce showroom-urile mărcii vor primi primele unităţi abia în ultima parte a anului curent. Printre trăsăturile cheie ale noului model se numără interiorul îmbunătăţit, dotările suplimentare oferite şi elementele opţionale disponibile.

Nissan Resonance - conceptul viitorului Murano a debutat la Detroit

Partea frontală a noului Murano aminteşte atât de fraţii mai mici ai modelului, Qashqai şi X-Trail, cât şi de conceptul Resonance, prezentat în 2013.

Interiorul are un design nou, care include noi scaune frontale, o planşă de bord schimbată, ornamente din lemn şi metal, sistem multimedia cu ecran tactil cu diagonala de 7 inch, un nou afişaj al computerului de bord, de înaltă rezoluţie şi multe altele. Pe lista de opţionale se află scaunele cu încălzire şi răcire, sistemul audio Bose cu 11 difuzoare, blocuri optice cu LED-uri şi jante din aliaj cu diametrul de 20 inch.

Lista de sisteme de siguranţă include tehnologia "Moving Object Detection", sistemul de monitorizare a unghiului mort, sistemul de avertizare la coliziunea frontală şi de frânare automată pentru prevenirea impactului. Printre elementele noi se numără sistemul "Cross Traffic Alert" (CTA), care foloseşte un radar pentru a detecta vehiculele în mişcare care se aproprie de Murano din stanga sau din dreapta atunci când acesta părăseşte spaţiul de parcare, sistem care ar putea preveni accidentele cauzate de vizibilitatea slabă în parcările aglomerate.

GENEVA 2013 LIVE: Nissan Resonance - conceptul care prefigurează noul Murano este la Geneva

Urmareste Automarket
Din moment ce lansarea noului Murano are loc pe pământ american, oficialii mărcii nipone nu au precizat toate motorizările care vor echipa SUV-ul lor de segment D, fiind anunţată doar unitatea dedicată pieţei din America de Nord, anume un V6 de 3.5 litri, care furnizează 260 CP şi 325 Nm. Unitatea V6 este cuplată unei transmisii CVT Xtronic, cuplată unui sistem de tracţiune integrală, acesta din urmă fiind oferit opţional.
Pe piaţa din Europa, Murano este aşteptat şi în compania unei motorizări diesel.

Via Nissan

Comentarii (11)

  • x-trail
    Not bad! Partea frontala masiva,geamurile laterale inguste,pare ca s-au inspirat din design-ul masinilor americane si asta nu e un lucru rau deloc. Sunt de parere ca e un model reusit.
    21 12
  • Un design nereusit. Farurile alea parca sunt taiate cu toporul, iar coroseria se insipira din cea a noului Quahqai fiind impopotonata in mod inutil cu detalii neispirate.
    18 29
  • Oribil! Arata ca un dragon din fata. Nu are pic de discretie sau prestanta, masina asta urla. Se vede ca filmul The Hobbit e la moda. Prima generatie ramane cea mai reusita.
    18 26
  • Daca un pokemon ar fii masina, asa ar arata. Imi place !
    9 8
  • cineva
    De acord cu X-trail. Masina arata senzational. Mi se pare mult mai masculina decat variantele anterioare.
    In ceea ce priveste discretia, de ce as vrea asa ceva? O masina trebuie (dupa parerea mea) sa iti provoace satisfactie cand o vezi si mai ales in timp ce o folosesti.
    20 8
  • Frumos...Murano e mai spre lux, gen Evoque deci nu are cum sa aiba niste forme masculine cum se plange lumea. E un suv la urma urmelor...

    Sunt curios cam ce pret va avea in Europa pentru ca din pacate am observat cu totii ca desi criza planeaza inca, producatorii maresc preturile de la o generatie la alta, desi aspecte gen fiabilitatea scad...
    10 6
  • Aduce un aer sofisticat, exotic . Peronal imi place foarte mult. Apreciez stilul japonez. Calitativ interiorul cred ca se apropie de Infiniti. O masina cu valente premium la pret de Nissan. Nu-i rau deloc !
    16 4
  • un oarecare
    Nu arata rau,dar parca au exagerat cu farurile!In rest sunt masini f bune
    0 2
  • Abolut supeeeeeeeeerbb
    2 2
  • Murano s-a nascut cu celebrul motor VQ.Unul dintre cele mai bune motoare V6 existente.Acum vor sa-i puna un diesel.Patetic.Inca este o masina urata ,dar pe care as cumpara-o cu ochii inchisi.BTW., cate Murano sunt in Romania?
    1 1
  • io zic
    frumos!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru