Nissan Navara va fi scos din producție în decembrie: vânzările vor înceta pe parcursul lui 2022

de Paul Cosma
Marti, 08.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că pick-up-ul Navara nu va mai fi disponibil în Europa din 2022, după ce producția va fi oprită în cadrul fabricii din Barcelona.

În mai 2020, Nissan a dezvăluit planul său de restructurare pe următorii 4 ani, ce presupune închiderea fabricii din Barcelona și reducerea producției totale cu 20%, la 5.4 milioane de unități. Japonezii vor să reducă și numărul de modele și versiuni, astfel încât costurile anuale fixe să scadă cu circa 2.5 miliarde de euro. 

Nissan a anunțat anul trecut că a ajuns la un acord cu sindicatele spaniole pentru ca închiderea uzinei din Barcelona să aibă loc în decembrie 2021.

Din acel moment va fi oprită și producția lui Nissan Navara, potrivit ultimelor informații venite din partea niponilor. 

“Vânzările pick-up-ului vor înceta pe parcursul anului 2022. Această decizie reflectă popularitatea scăzută a segmentului pick-up în Europa, dar și migrarea consumatorilor către gama noastră modernă și eficientă de utilitare,” a fost anunțul făcut de Nissan

Nissan Navara putea fi importat în Europa de la uzina din Thailanda, însă japonezii nu au ales această soluție. 

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (2)

  • Seriff
    Adica o iau pe urma Mitsubishi, pa si la revedere, usor usor se tireaza si astia
    13 0
  • Credeam ca au oprit deja. Inca se mai poate comanda? Eu am avut Navara(2016) , nu is rele , consum exceptional. Comode (pt pickup). Pacat ca in oras e dezastru , vizibilitate nu foarte OK - cu tot cu camere 360 (chiar mai rau ca la Ranger). In fine. Se duce in cap industria auto. Not my problem.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru