Nissan Note a intrat oficial în producţie la uzina din Sunderland, Marea Britanie

de Bogdan Mirică
Luni, 23.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a demarat producţia modelului Note la uzina sa din Sunderland, Marea Britanie. Modelul a generat 400 de noi locuri de muncă şi investiţii de 148 de milioane de euro.

La sfârşitul săptămânii trecute, Nissan a demarat producţia modelului Note la uzina sa din Sunderland, Marea Britanie. Investiţia pentru producţia lui Note se ridică la 148 de milioane de euro şi se adaugă la sumele injectate în trecut, pentru asamblarea celorlalte produse marca Nissan.

La aceeaşi uzină din Sunderland mai iau naştere Juke, Qashqai şi modelul electric Leaf. Tot aici, Nissan intenţionează să producă şi viitoarea generaţie Qashqai, dar şi un model premium, cel mai probabil viitorul compact al diviziei Infiniti, prefigurat de conceptul Q30, expus la Frankfurt.

Infiniti Q30 - detalii despre viitorul model compact premium

Esential 510.572 de maşini a produs uzina Nissan din Sunderland în 2012.
148 de milioane de euro a investit Nissan la Sunderland pentru producţia lui Note.
Odată cu lansarea producţiei lui Note, japonezii ajută Regatul Unit să depăşească Franţa în topul celor mai mari producători de automobile din Europa, unde Germania deţine primul loc.
De altfel, uzina din Sunderland este amplasamentul cu cea mai mare producţie din Marea Britanie, anul trecut, de pe liniile de asamblare ieşind nu mai puţin de 510.572 de maşini. Din totalul acestor vehicule, 80% sunt exportate către 97 de ţări.

Inaugurată în 1986, uzina de la Sunderland dispunea de 6000 de angajaţi până la introducerea lui Note pe linia de producţie. Odată cu acesta, Nissan oferă locuri de muncă pentru 400 de oameni în cadrul uzinei şi pentru alţi 2000 în reţeaua de furnizori.

Comentarii (1)

  • Vor avea succes cu siguranta !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru