Nissan nu va produce o nouă generație a modelului Primera

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 27.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan nu are planuri să revină în segmentul automobilelor de clasă medie. În locul unui urmaș pentru modelul Primera, Nissan se va concentra pe producția de SUV-uri și modele de clasă mică și compactă.

Noul șef Nissan Europe, Paul Willcox a spus că Nissan nu va produce un nou model de clasă medie. Declarația a fost făcută pentru jurnaliștii britanici de la Autocar. "Am luat decizia corectă în ceea ce privește segmentul D. Nu vom produce un înlocuitor pentru modelul Primera, dar ne vom concentra pe modele crossover și SUV", a spus Willcox.

Nissan a revenit de curând în segmentul C al pieței auto cu noul model Pulsar și era de așteptat și un înlocuitor al modelului Primera. Willcox spune că segmentul de piață pentru modelele compacte este mult mai mare și mai disputat față de cel al automobilelor de clasă medie. Cinci milioane de exemplare se vând anual în Europa în segmentul C. În schimb, în clasa medie, piața este fragmentată, spune Willcox. Producătorii de modele non-premium din acest segment nu mai produc berline convenționale de famile deoarece au de înfruntat o concurență prea mare din parte producătorilor premium ca Audi, BMW și Mercedes-Benz.

Singura zonă viabilă în segmentul D este cea a flotelor de companie. "Nu a fost o decizie ușoară să abandonăm modelul Primera, dar cu siguranță este decizia corectă", a completat Paul Willcox, președinte Nissan Europe.

via Autocar

Comentarii (8)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Logic, ca nu mai merita sa investeasca intr-un nou model care oricum nu ar rezista in fata competitorilor deja consacrati.
    Trebuie sa se concentreze pe productia de SUV-uri (Patrol, Navara, Quash, X-trail) sa stoarca cat mai pot din Micra, cu toate ca nu-i asa eficienta din perspectiva preturilor (18.000 un Micra 1.2 cu kompresor si vreo 90cp), si nu in ultimul rand sa vedem ce va reusi cu noul Pulsar care este o evolutie extraordinara comparativ cu vechiul Tiida. Iar noul Quash mi se pare o masina foarte reusita daca luam in ecuatie si motorul 1.6dci de 130cp.
    14 4
  • Scrooge
    ......"Producătorii de modele non-premium din acest segment nu mai produc berline convenționale de famile deoarece au de înfruntat o concurență prea mare din parte producătorilor premium ca Audi, BMW și Mercedes-Benz"

    Asta e cu capul ? Zice ca premimul ia caimacul la non-premium ? Pe ce lume traieste ?
    3 8
  • Suleyman Cunoscatoru
    @Scoorge: In lumea noastra, sunt putini oameni care stiu si clasele din care fac parte masinile, apoi din acei putini oameni sunt si mai putini care stiu sa diferentieze de exemplu clasa medie premium si non-premium. Pentru roman cel putin, emblema conteaza, nu se uita care este targetul firmei respective, rolul ei, si ce doreste ea defapt sa arate.
    9 2
  • mishazaitev
    Acum nu stiu ce cred altii, insa daca modelul din poza este varianta ce noua, mie mi se pare ca seamana un pic cam tare cu vechiul model.
    3 11
  • Suleyman Cunoscatoru
    @misha: in poza este ultimul model de Primiera, noua varianta ar urma sa inlocuiasca acest model. Totusi eu as zice ca ar iesi frumos, deoarece Nissan are pe piata Americana niste limuzine tari.
    6 2
  • Scrooge
    @Suleyman.....hai ca lumea nu e chiar asa de proasta iar daca te referi la Romanica aici e o piata neglijabila pt marii producatori. E vorba de a vinde masini noi, iar cei care aleg premiumul sunt alta specie, clar diferentiata....una cu buzunarul rotunjit bine.
    2 1
  • Suleyman Cunoscatoru
    Propun sa testezi maine toti cunoscutii tai care nu activeaza pe forumuri auto si sa-i intrebi despre clasele din care fac parte. Majoritatea vor sti modelul, poate motorul de 1.9tdi, 2.0tdi, 1.4mpi, 1.6mpi, 1.6hdi si posibil cp ale acestor motorizari, in rest sunt pe langa subiect.
    Cel putin eu nu prea am prieteni care activeaza pe forumuri si sunt pasionati, am doar asa zisi cunoscatori care se pricep dar defapt nu stiu nimic!
    4 3
  • Dar tu la ce te pricepi,ca doar esti roman,nu? Si vad ca le spui producatorilor ce trebuie sa produca.Crezi ca te asculta? Asa-s de tampiti de nu asculta de ce avem noi,romanii de spus.Noi astia care ne pricepem la 99% din toate.Ala de 1% reprezinta munca.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru