Nissan NV200, viitorul taxi londonez, a primit o faţă complet nouă

de Bogdan Mirică
Luni, 06.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit astăzi o versiune restilizată a modelului NV200, programat să înlocuiască legendarul taxi londonez, începând cu luna decembrie a acestui an.

Nissan se apropie din ce în ce mai mult de idealul taxiului londonez. Japonezii au dezvăluit o versiune modificată a produsului cu care vor să împânzească străzile capitalei Regatului Unit: NV200.

Modelul, prezentat pentru prima dată în august 2012, a fost supus unor operaţiuni de restilizare, la solicitarea primarului Londrei şi a autorităţilor de transport locale. Aşa se face că oamenii care au lucrat la designul modelelor Juke şi Qashqai au fost însărcinaţi să dea o identitate nouă modelului, o identitate care să respecte moştenirea vechiului taxi londonez.

Designerii au fost nevoiţi să asculte de ideile primarului, de cele ale principalilor acţionari ai firmelor de taxi, dar şi de părerile şoferilor. După mai multe încercări, studioul de creaţie a venit cu rezultatul pe care îl vedem astăzi. NV200 a primit o nouă grilă frontală, spoilere restilizate şi blocuri optice rotunde. Toate aceste detalii încearcă să apropie viitorul taxi de actualul model, intrat deja în istorie.

Nu vor lipsi nici luminile LED pentru caseta luminoasă inscripţionată Taxi.

Esential 115 cai putere va oferi motorul instalat pe Nissan NV200.
7.1 litri/100 de kilometri este consumul anunţat pentru viitorul taxi londonez.
Noul taxi londonez bazat pe Nissan NV200 este aşteptat să debuteze la sfârşitul acestui an, în luna decembrie. În momentul lansării, modelul va fi disponibil alături de un motor pe benzină, de 1.6 litri, asistat de o cutie automată. Motorul va fi capabil să ofere 115 cai putere şi să garanteze un consum mediu de 7.1 litri/100 de kilometri. Emisiile vor fi mai reduse decât cele ale actualelor taxiuri londoneze, echipate cu motoare diesel. Pe lângă normele de poluare foarte stricte, NV200 trebuie să respecte şi raza de bracare de 7.6 metri, impusă de autorităţile locale.

În 2015, Nissan va introduce şi versiunea electrică e-NV200, anticipată şi ea astăzi de un model distinct, echipat cu o grilă diferită şi logo-ul Nissan de culoare albastră.

Taxi-ul va fi echipat cu un tren de propulsie complet electric. Primarul Londrei îşi va vedea astfel dorinţa împlinită mai devreme: aceea de a avea un taxi cu emisii zero până în 2020.

Comentarii (14)

  • Concurenta serioasa la FIAT Multipla!
    49 7
  • Se inscrie in linia fireasca a filozofiei de design nissan: "Tot mai grotesc".
    O corcitura intre grila japo si "traditionalismul" taxiului britanic. Nici una din ele nu mi-au placut vreodata. Macar taxiul londonez avea farmecul lui. Cu nissan insa pe post de taxi, orasele par tot mai urate si mai neatragatoare.
    29 16
  • "Modelul a fost supus unor operaţiuni de restilizare, la solicitarea primarului Londrei şi a autorităţilor de transport locale

    Designerii au fost nevoiţi să asculte de ideile primarului, de cele ale principalilor acţionari ai firmelor de taxi, dar şi de părerile şoferilor."

    dap, e copy paste de pe net....alte comentarii sunt de prisos.

    trebuie timp pentru digerarea partii frontale dar daca asa au fost indicatiile :) primar, actionariat, soferi...cantitate neglijabila....
    11 7
  • Frumoasă ca cele mai multe dintre englezoaice.......
    31 5
  • Dacia Plant
    Nu inteleg:
    1. De ce Nissan ?
    2. De ce benzina si cutie automata si nu diesel si cutie manuala ?
    3. De ce nu ceva de productie proprie made in Anglia ?
    23 18
  • 1. Nissan are fabrica in Anglia
    2. pentru ca dieselul este oaia neagra pentru guvernele vestice e mai scump si extrem de poluant. Vezi restrictiile legate de poluare din Londra
    3. vezi pc 1
    22 8
  • WTF? Ugly...
    14 3
  • Dacia Plant
    @vianu: Multumesc.
    14 4
  • nu cumva e si taxi New York..... si toti asteapta versiunea electrica.
    Oricum pana in 2020 ar cam trebui toate taxi, autobuze, masini marfa etc............sa fie ori pe H2 ori pe curent...dar zero emisii ...ca murim cu zile
    5 3
  • hidos
    9 3
  • Alex Radoi
    Prima oara si eu am ramas socat de aspect, dar am vazut apoi originalul NV200 care arata bestial. Deci designul asta aproape grotesc este clar ca a venit la cererea beneficiarului, asa cum precizeaza dealtfel si textul.
    7 3
  • BaditzaEx
    Nissan a obtinut si contractul pt taxiurile din NY, se pare ca Nissan a pus-o cu aceste contracte, ma intreb, oare cum de Nissan castiga asa usor aceste licitatii, or avea si vesticii un de alte Videanu ?!:))
    11 4
  • @Baditza: O fi ca la Mitrea si taxiurile de la Otopeni.
    5 2
  • Multa prostie intre unii comentatori de aici... Nissan s-a adaptat doar la cerintele stilului si traditiei englezesti... dar daca atat puteti...
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru