Nissan Pulsar Nismo - un scenariu pregătit să devină realitate

de Bogdan Mirică
Joi, 12.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan nu exclude posibilitatea unui hot-hatch Pulsar Nismo, ba chiar consideră că segmentul compact este cel mai potrivit pentru un model de performanţă.

În condiţiile în care majoritatea constructorilor auto care se respectă au versiuni de performanţă ale modelelor compacte, Nissan nu putea sta cu mâinile în sân, mai ales după lansarea lui Pulsar.

Rivalul japonezilor pentru modele ca VW Golf, Ford Focus sau Renault Megane este tot mai aproape de o versiune sportivă dezvoltată de divizia Nismo. După mai multe speculaţii, oficialii brandului nipon confirmă parţial ideea unui Pulsar Nismo, gata să se dueleze cu Golf GTI.

Într-un interviu acordat publicaţiei britanice Autocar, Andy Palmer, şeful Nissan, a lăsat să se înţeleagă că o astfel de versiune este deja în plan. „Nu este o informaţie pe care aş vrea să o confirm acum, dar segmentul hatchback-urilor compacte este perfect pentru o versiune Nismo.”

Urmareste Automarket
Acelaşi Palmer a confirmat că vom vedea multe versiuni Nismo în viitorul apropiat. „Acolo unde vă veţi imagina sau veţi vedea versiuni S sau GT, trebuie să vă aşteptaţi şi la un concurent cu logo-ul Nismo.
În termeni generali, Nismo va avea două niveluri de performanţă. Acest aspect este foarte important, pentru că una din folosofiile Nismo este democratizarea performanţei.”

Planurile celor de la Nismo sunt ambiţioase, viitorul urmând să aducă şi versiuni superioare Nismo S şi Nismo RS.

Comentarii (2)

  • Presimt ca va bate Golf R ca performante si robustete, acum astep vimpresiile posesoirilor de Moskwicz.
    10 9
  • Arata bine de tot si daca nissan isi pastreaza continuitatea de la GTR, va fi in top.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru