Nissan Qashqai 2: prima imagine-teaser a noii generaţii

de Mircea Meșter
Luni, 28.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toamna acestui an ne va face cunoştinţă cu cea de-a doua generaţie a lui Nissan Qashqai. Aşteptaţi-vă la schimbări estetice radicale!

Esential 7 noiembrie este data oficială a prezentării primelor imagini cu noua generaţie Qashqai.
După şase ani de la lansarea primei generaţii şi la trei ani de la prezentarea faceliftului, Nissan Qashqai se reînnoieşte complet. A doua generaţie a crossover-ului care a reuşit cifre şi o carieră impresionante pentru marca niponă va fi prezentată oficial în fotografii în 7 noiembrie.

Deocamdată, Nissan a publicat astăzi un prim indiciu legat de noul model: o fotografie în care noul Qashqai este acoperit complet şi lasă să se observe doar o parte din liniile puternice ale caroseriei. Imaginea lasă totuşi de înţeles faptul că partea frontală a modelului va fi mult mai agresivă, cu linii angulare care iau locul actualelor forme rotunde la nivelul blocurilor optice şi cu o grilă supradimensionată care are rolul de a sublinia caracterul masiv al maşinii.

CONCEPTELE CARE INSPIRĂ VIITORUL QASHQAI

Dacă designul noului Qashqai va fi inspirat din cel al conceptului Hi-Cross (Geneva 2012), modelul urmând să preia şi elemente ale prototipului Resonance (Detroit 2012), viitorul crossover al japonezilor va beneficia de un salt calitativ imens mai ales la capitoolul materiale interioare, acolo unde oficialii Nissan au confirmat deja că vor exista atât o nouă aranjare a elementelor, cât şi mult mai multă atenţie la detalii. 

Platforma utilizată de Nissan este aceeaşi care a dat naştere noii generaţii X-Trail, prezentată recent, în luna septembrie a acestui an, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Pe aceeaşi bază - cunoscută sub numele de cod CMF - vor fi construite, de altfel, şi viitoarele generaţii ale modelelor Scenic, Espace şi Laguna. Sub capotă, noul Qashqai va dispune de versiuni îmbunătăţite ale motorului diesel de 1.6 litri al Alianţei Renault-Nissan, dar şi de aportul unei variante de putere a unităţii TCe, aceeaşi care şi-a făcut loc şi pe recentul Duster facelift în versiunea de 125 CP.

Mai multe detalii şi primele imagini oficiale vor fi oferite de Nissan în 7 noiembrie 2013, Automarket urmând să analizeze într-un material special cea de-a doua generaţie a modelului japonez.

via Nissan

Comentarii (5)

  • mecanicul
    nu pare fiabil :D
    15 6
  • se vede destul de clar ca nu e fiabil
    13 4
  • ControlT
    @ mecanicul & lol ...sunt tare curios daca stiti ce inseamna fiabil, "meseriasilor"

    Habar n-aveti prin cate teste trece o masina inainte de a fi scoasa pe fabrica, iar tinand cont ca e Nissan, fiti siguri ca nu e vreo parasuta de masina. Hai valea la magazine ca v-ati primit tichetele de masa
    3 4
  • Clar nu e fiabil modelul nou. Am eu 120.000 de km si deja m-am saturat de mers cu ea in service. S-a dus totul pe ea. De la motor pana la tabla si cutie.
    4 1
  • Alex Radoi
    @ControlT:

    Eu cred ca cele doua postari de deasupra ta sunt o gluma, o ironie tocmai la adresa celor care nu apreciaza modelul.

    In orice caz, imi place ca i-au pus LED-uri si pe pasajele aripilor, creste clar vizibilitatea.

    ( Nu sari, ca e tot gluma. :)) )
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru