Nissan Hi-Cross Concept: noul crossover care umple golul între Qashqai și Murano

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 06.03.2012
Cel mai mare concept lansat astăzi de Nissan la Geneva este Hi-Cross, un viitor crossover care va intra în gama Nissan în următorii ani.

Gama de crossover Nissan se va îmbogăți începând cu anul viitor cu un nou membru de vază. Anunțat astăzi la Geneva de conceptul Nissan Hi-Cross, acesta va elimina foarte probabil off-roaderul X-Trail și varianta Qashqai+2 în gama mărcii japoneze și anunță atât o posibilă nouă direcție de design în gama Nissan, cât și ultimele soluții tehnologice pe care le va avea la dispoziție Nissan în următorii ani.

Noul Hi-Cross Concept vine cu trei rânduri de scaune, cu spațiu interior care onorează pasagerii și cu proporții interesante, care nu dau de bănuit faptul că habitaclul este atât de încăpător. Ampatamentul conceptului japonez are 2780 de milimetri, iar lungimea sa ajunge la 4660 de milimetri, încadrând modelul perfect între Qashqai și Murano în gama de crossovere ale celor de la Nissan.

Sub capotă, prototipul celor de la Nissan vine cu o soluție tehnologică hibridă HEV inovatoare: un motor pe benzină cu injecție direct de 2.0 litri funcționează în tandem cu unul electric alimentat de baterii Litiu-Ion, împrumutat de pe electrica Leaf.

Conform comunicatului Nissan, acest sistem oferă performanțe demne de un motor de 2.5 litri și un consum foarte mic. Transmisia este un XTronic (a doua generație a cutiilor CVT de la Nissan), economia de consum față de precedenta fiind de 10%.

“Deși vorbim de o mașină pur-concept, care explorează idei pentru viitor, nu există nicio ambiguitate legată de scopul acesteia. E un crossover cu garda la sol ridicată, de aici și numele său: Hi-Cross. Dar numele său nu se referă doar la formă. “Hi” se referă de asemenea la idea de valoare extinsă, la nivelul de inovație regăsit sub capotă și, evident, la nivelul de entuziasm promis celui din spatele volanului” – Francois Bacon, managerul diviziei de planificare produs Nissan.

Comentarii (3)

  • de performantele lui xtrail nu ma-ndoiesc dar designul era slabut.asta-i chiar fain...
    34 4
  • Carlos
    wooooooooooooow absolut superb !! fara cuvinte...
    29 4
  • interesanta motorizare propusa, sa vedem cum va arata versiunea de serie si care va fi pretul
    16 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru