Nissan Qashqai a ajuns la a doua generaţie: imagini şi informaţii oficiale

de Sebastian Toma
Joi, 07.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a prezentat primele imagini ale celei de-a doua generaţii a lui Qashqai. SUV-ul compact va fi lansat comercial în 2014, la şapte ani de la debutul primului Qashqai.

Noul Qashqai este mai sportiv, mai emoţional şi are un nivel superio al calităţii. Este mai agil şi mai practic. E ca un coupe cu patru uşi.

Shiro Nakamura
Chief Creative Officer la Nissan
Nissan Qashqai a primit o nouă generaţie, la şase ani de la lansarea modelului care a demarat creşterea segmentului SUV-urilor compacte. A doua generaţie a SUV-ului mizează pe evoluţie, nu pe revoluţie, aplicând îmbunătăţiri la toate capitolele la care primul Qashqai ar fi putut să ofere ceva în plus. Prima modificare este lungimea, noul model fiind cu cinci centimetri mai lung, ceea ce le aduce un plus de spaţiu pasagerilor şi portbagaj mai mare.

ECHIPAMENTE ŞI TEHNOLOGII NOI

Gama de echipamente de siguranţă este mai bogată, iar modelul are un spirit mai practic. Spre exemplu, pachetul de tehnologii Nissan Safety Shield va conţine sistem de frânare automată în cazul detectării unui impact frontal iminent, cameră video pentru citirea indicatoarelor rutiere, sistem de monitorizare a nivelului de oboseală şi sistem de avertizare la părăsirea involuntară a benzii de rulare.

Odată cu noua generaţie, Nissan elimină varianta Qashqai+2 din gama sa, clienţii acestuia fiind îndemnaţi să aleagă noul X-Trail.

Totodată, noul Qashqai împarte platforma cu proaspăt-lansatul X-Trail, ambele SUV-uri fiind construite pe noua Common Module Family a Alianţei Renault-Nissan. În viitor, această platformă va fi folosită de numeroase modele ale celor două mărci, printre care se numără şi viitorul Renault Espace. Gama de motorizări asociată acestei platforme include două motoare DIG-T alimentate cu benzină şi două diesel-uri.

NISSAN QASHQAI 2. MOTORIZĂRI


DIESEL 
BENZINĂ
DENUMIRE 1.5 dCi 1.6 dCi 1.2 DIG-T 1.6 DIG-T
PUTERE (CP) 110 130 115 150
CONSUM MEDIU (l/100 km) 3.8 4.4 5.6 5.6

INTERIOR ÎMBUNĂTĂŢIT

Urmareste Automarket
Versiunile de top ale lui Nissan Qashqai vor beneficia de blocuri optice full LED, parcare automată, sistemul Around View Monitor şi un set de sisteme pentru a facilita legătura dintre maşină şi smartphone-ul şoferului.
La interior, modelul se bucură de un plafon panoramic opţional, care acoperă integral plafonul, materiale de calitate superioară şi finisaje îmbunătăţite. Graţie platformei noi, Nissan a redus 30% din costurile de producţie ale lui Qashqai, diferenţa fiind investită în habitaclul noii generaţii. Indiferent de versiunea de echipare aleasă, modelul are un sistem multimedia cu afişaj tactil de cinci inch. Portbagajul are un volum de 430 de litri, cu 20 mai mare decât al actualei generaţii.

Via Nissan

Comentarii (22)

  • Viitorul meu "suvuletz" :)
    Cam ascutita "barbia" aia din fata, dar totusi e elegant... Sa vedem si cu ce motorase il inzestreaza.
    12 21
  • Arata bine....mai putin spatele,nu ca nu s-ar integra in designul adoptat, insa stopurile sunt aproape identice cu cele de pe Ford Focus berlina :(
    25 12
  • nissan
    In sfarsit vad un Nissan frumos,imi place,stopurile parca seamana prea mult cu cele de la noul Kuga. Interiorul,din pacate,nu este la fel de reusit precum exteriorul.
    24 11
  • Go home, Kuga! You're drunk!
    34 18
  • Ooo, frumos frumos, pacat de stopuri ca sunt prea seci.
    In materie de interior insa, e mult imbunantatit fata de generatia anterioara.
    Sper sa aiba si niste culori mai interesante in genul captur, ca movul asta nu prea da bine la masculinitatea mea ... :)
    10 12
  • dizainul e lucrat de romani in Romania!!!
    8 17
  • asta daca nu stiati ;-)
    7 14
  • f frumos... si mult mai frumos decat anterioara generatie.
    si interiorul e f elegant
    8 1
  • ohmygod
    sunt dezamagit. nu spun ca e o masina urata, este o masina frumoasa. insa ma socheaza lipsa de originalitate. este un xtrail mai micut in ceea ce priveste fata si interiorul, iar spatele arata exact ca la alte suvuri coreene si farurile sunt aproape la fel cu cele de pe ford focus sedan. iar linia laterala se aseamana extreme de mult cu cea a lui Hyundai santa fe
    8 5
  • Fratilor. Eu am intrat sa va zic ca deja mi-am cumparat X5 SH din Bulgaria, la numai 22 k euro. Asa ca ce mama naibi sa dau 30k pe o chinezarie de Qashqai? Mai bine sa ma ''desconspire'' ultrasii ca sunt cocalar cu bmw decat cu asta....beachhh.
    5 49
  • Per total, arata bine. Chiar imi place. Doar ca....asa cum s-a scris mai sus....stopurile spate prea seamana cu cele de la Ford (Kuga, Focus sedan). Pe de alta parte, felul cum se ascut spre interior stopurile, face ca spatele masinii sa semene un pic si cu Mitsu Lancer Sportback. La X-Trail, hayonul este mai valurit, nu are linii clare care sa separe anumite zone, volume si cred eu, arata mai bine, original.
    6 1
  • Interior modern,cu aspect premium, gurile de ventilatie corect amplasate, navigatia la indemana si aproape de raza vizuala, schimbatorul pozitionat sus, buzunare mari in usi, butoane mari pentru climatizare... nota 9
    Exterior, partea frotala nota 9, dinamic si impunator- pare o masina mai mare.
    Pacat designul posteriorului, pare al unui hatchback mic si ieftin, nota 5-6.
    Per ansamblu pare un model reusit dar nu o revolutie.
    Bafta la vanzari!
    18 7
  • Completare...:))
    Profilul lateral mai degraba dragut. Ar fi fost bine sa aiba consola fata ceva mai scurta, ar fi ajutat la unghiul de atac, putand fi in acelasi timp pastrata aproape de sol pentru o buna aerodinamica...
    Nota 7-8
    9 9
  • @Ghionea
    Nu toti accepta ideea de masina second. Lucru nou e lucru nou pana la urma. E drept ca X5 e premium si mult mai bun ca Nissan. Dar luat second miroase a deodorantele altora pe care nu le mai scoti din ea, nu se stie ce te poate lasa la ea si cum a mers fostul propietar cu ea, pielea e lucioasa de la mainile si fundurile altora etc. Masina premium second e rentabil sa o cumperi dupa ce apare noua la cateva luni de la aparitie cu maxim 30 de mii de km. Scutesti zeci de mii bune de euro si ai masina noua pana la urma ca nu are cand sa intre mirosul altuia in ea sau sa fie uzata. Altfel mai bine te rezumi la cat ai si cumperi una noua ca sunt multe bune pe piata la bani mai putini.
    Masina arata bine...cifrele nu sunt impresionante dar decente pt. un suv non-premium. Foarte multe influente de la Kia Sorento.....
    16 12
  • @scorpion
    Omul vorbea la misto, nu poti lua in serios asemenea comentariu.
    15 4
  • @scorpionul negru
    nu cumva de la hyundai santa fe?
    12 1
  • marius
    arata bine, dar parca prea agresiva, nu prea se potriveste cu filozofia masinii, este totusi un family car.
    5 9
  • Murano
    fata e de MURANO.. DA IMPRESII de un model mai superior.
    1 7
  • Fenolftaleina Mirel
    Urasc camasile la fel de tare precum urasc si pantofii dar si pantalonii de stofa. Urasc costumele dar si cartelele pentru intrarea in cladiri, ca sa nu vorbesc de masinile prea banale si nuntile cu sarmale sau posturile de radio cu muzica banala, comerciala.Lista mea este lunga, insa se leaga de Qashqai. Nissan Qashqai. Cea mai ”cojones” masina dintre toate masinile. Desi e scumpa, mica, si departe de un 4x4 pur-sange, a vandut foarte bine. Multora li se pare chiar urata, dar pentru mine e cea mai spectaculoasa masina noua. Putin mai sus de Mazda CX-5 pe lista mea, caci risca sa devină banala.
    Aceasta noua generatie Qashqai pentru mine este un ASBO cu acte in regula si-l vad condus doar de cei cu ADHD (si ma laud cu asta). Daca mai pui si motorul de 1,6 litri turbo foarte fiabil, alegerea este una cat se poate de buna.
    Se pare ca Nissan isi reconfirma din nou pozitia de lider al crossoverelor prin noua generatie QASHQAI, acum cu un upgrade de performanta si placere de a conduce, obtinut prin tehnologii inovatoare, unice în segmentul C. Felicitari Nissan !
    15 17
  • Cineva
    Imi place mult ! E mult mai rafinat atat interior, cat si exterior.
    7 2
  • Supeeeerba!!!!!! mi-as allege un 1.6 dig-t.. silentios, cuplu berechet...
    8 3
  • been there, done that!
    QASHQAI A FOST O REVOLUTIE CAND A APARUT PRIMA DATA, ACUM E TIMPUL PENTRU O EVOLUTIE, NU O REVOLUTIE.
    Treaba excelenta oricum!
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru