Nissan rămâne deocamdată fără preşedinte: japonezii nu au găsit succesor pentru Carlos Ghosn, dar au numit un comitet pentru "îmbunătăţirea guvernanţei corporative"

de Paul Cosma
Marti, 18.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Board-ul Nissan a eşuat în găsirea unui înlocuitor pentru Carlos Ghosn, fostul preşedinte care este acum arestat în Japonia, dar în schimb a decis numirea unui comitet special care să îmbunătăţească guvernanţa corporativă.

Consiliul de Administraţie de la Nissan s-a reunit ieri (luni) pentru a desemna succesorul lui Carlos Ghosn, aflat în prezent în arest, dar misiunea japonezilor a fost una dificilă în contextul presiunilor venite din partea partenerilor francezi de la Renault.

Nissan nu a reuşit să găsească un înlocuitor pentru Ghosn, însă a numit un nou comitet care să "îmbunătăţească guvernanţa corporativă", potrivit unui anunţ al CEO-ului Hiroto Saikawa.

Noul comitet este aşteptat să facă o analiză şi să vină cu recomandări cel târziu în martie 2019. Noul preşedinte Nissan ar urma să fie desemnat după recomandările venite din partea comitetului, susţine Saikawa.

Aşteptarea celor de la Nissan vine după o scrisoare în care Renault a cerut o întâlnire a tuturor acţionarilor pentru a discuta dificultăţile prin care trece producătorul japonez.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Procurorii japonezi au spus că, printre altele, atât Ghosn, cât și un alt director, Greg Kelly, au conspirat astfel încât să nu declare aproape 90 de milioane de dolari din banii pe care Ghosn i-a câștigat la Nissan în perioada 2010-2015.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru