Nissan se bazează pe viitorul său model compact pentru a creşte vânzările din Europa

de Sebastian Toma
Vineri, 18.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonezii de la Nissan se bazează pe viitorul lor hatchback compact pentru creşterea cu un procent a cotei de piaţă în Europa până la finele anului 2016. Ultimul hatchback de segment C de la Nissan a fost Almera, scos din producție în urmă cu opt ani.

Ca să atingem cota de piaţă dorită, ne trebuie noi modele care să aibă succes comercial.Avem un produs bun şi este loc pentru el în gamă.

Trevor Mann
Şeful Nissan Europe
Nissan are aşteptări mari de la segmentul hatchback-urilor compacte, pe care în va aborda din nou cu un model pe care-l va construi în Spania. Japonezii vor să atingă o cotă de piaţă de 5% în Europa până la finele anului fiscal 2016, în contextul în care au avut o cotă de piaţă de 3.9% în decursul anului trecut pe aceeaşi piaţă. Noul hatchback de la Nissan va fi lansat la Salonul Auto de la Paris, programat în luna octombrie a anului curent, iar constructorul japonez a investit 130 de milioane în fabrica sa din Barcelona pentr a-l putea produce în 80.000 de exemplare pe an. În tot acest timp, cei de la Nissan se aşteaptă ca hatchback-ul lor compact să nu afecteze vânzările lui Qashqai, deoarece clienţii sunt diferiţi şi canibalizarea respectivă are loc în gama multor producători fără efecte îngrijorătoare. Mai mult decât atât, şeful Nissan Europe, Trevor Mann, se aşteaptă ca vânzările lui Qashqai să rămână la nivelul de 200.000 de unităţi pe an în următorii ani.

Preţuri pentru noul Nissan Qashqai: start de la 18.690 euro

Respectivul hatchback este succesorul ideologic al lui Almera şi completează gama compactă a producătorului, compusă în prezent de modelul Qashqai.

La rândul său, Qashqai a fost propunerea Nissan în segmentul compact pentru a înlocui Almera, un pariu riscant făcut de strategii mărcii japoneze care a dus la un nou segment, care a devenit surprinzător de popular: SUV-urile compacte. De atunci şi până acum, Nissan a fost producătorul cu cele mai mari vânzări în segmentul respectiv, reuşind să comercializeze peste 1.5 milioane de unităţi Qashqai, deci strategii mărcii au fost inspiraţi în pariul lor din 2006.

Almera era hatchback-ul compact al celor de la Nissan, dar a fost scos din producţie şi lăsat fără înlocuitor în urmă cu opt ani.

Urmareste Automarket
Va fi interesant modul în care cei de la Nissan vor promova noul lor model în raport cu Qashqai, model introdus ca o alternativă la hatchback-uri. Între timp, reprezentanţii Nissan spun că profilul clientului care alege un Qashqai s-a schimbat, mai ales cu noua generaţie, deoarece acesta prezintă "o alură mai elegantă", care îi face pe aceştia să se aştepte să "fure" clienţi chiar şi de la mărcile premium.
Mai mult decât atât, şeful Nissan Europe spune că vânzările lui Qashqai se vor menţine la un nivel bun în anii următori fără nicio campanie agresivă de marketing care să implice reducerea preţului.

Tracţiunea integrală, bună doar pentru imagine: doar 10% dintre clienţii primei generaţii Qashqai au ales versiuni 4x4

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • Exact asta am vrut sa spun si eu.Numai ca s-au corectat: a fost scos din productie.....Asemenea cuvinte (nou create) ar trebui banate din limba romana.Heh,heh,heh.......
    4 0
  • Se pare ca m-a luat si pe mine valul.....Trebuie sa fiu......crisana.Sau maramures.
    2 0
  • Automarket, primul suv compact, in mod neoficial, poate fi considerat Toyota Rav 4. Se intampla in 1994. Iar daca "sapam" mai adanc vedem ca ceva de acest gen avea si Suzuki inca din 1991, cand Escudo s-a oferit in 4 usi, i s-au marit putin dimensiunile si se incadra in clasa compacta. Fiti baieti destepti si nu cadeti in capcana vorbelor ca ceilalti!
    Cat despre Nissan, mult succes si sa invete din greselile trecutului.
    4 2
  • De fapt ultimul compact Nissan a fost Tiida! Greu cu profesionalismul!
    4 2
  • Marian
    @SERD - le e teama la astia de la Nissan sa aminteasca de Tiida. Era asa de urata si s-a vandut asa de prost ca nu mai vor sa isi aminteasca despre ea.
    0 2
  • anti-prostie
    @Marean care este. @SERD
    Voi astia ultimii 2 cu comentarii...voi sunteti amatorii !
    Nissan Almera a inceput sa se fabrice cu vreo 10 ani INAINTE de Tiida.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru