Nissan și Carlos Ghosn, puși sub acuzare oficial pentru încălcarea legilor financiare: presa japoneză susține că și CEO-ul companiei este acum în atenția procurorilor

de Paul Cosma
Luni, 10.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii japonezi i-au pus sub acuzare pe Nissan și pe fostul președinte Carlos Ghosn pentru încălcarea legilor financiare, potrivit presei locale. Totodată, procurorii și-au îndreptat atenția și către CEO-ul Nissan, care ar fi și el responsabil pentru acele nereguli invocate.

Update 14:00

Nissan a confirmat informațiile publicate de presa japoneză, spunând că atât compania, cât și Ghosn și Kelly au fost puși sub acuzare în mod oficial.

Știrea inițială 9:52

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Procurorii japonezi au spus că, printre altele, atât Ghosn, cât și un alt director, Greg Kelly, au conspirat astfel încât să nu declare aproape 90 de milioane de dolari din banii pe care Ghosn i-a câștigat la Nissan în perioada 2010-2015.

În urmă cu câteva zile, presa japoneză susținea că, atât Nissan, cât și Carlos Ghosn, urmează să fie puși sub acuzare oficial pentru încălcarea legilor financiare, iar asta se va întâmpla pe data de 10 decembrie.

Acest lucru s-ar fi produs astăzi, susține presa niponă citată de Reuters, iar Carlos Ghosn și Greg Kelly ar urma să fie “re-arestați” pentru noi acuzații de încălcare a legilor din Japonia.

Potrivit sursei citate, procurorii și-au îndreptat atenția acum și către CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, cel care ar fi și el responsabil pentru neregulile invocate.

Până acum, Carlos Ghosn și Greg Kelly nu au făcut nicio declarație prin intermediul avocaților, însă presa japoneză susține că ambii au negat acuzațiile care le-au fost aduse.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru