Nissan și Mitsubishi vor lansa o mașină electrică de oraș la 15.000 de euro

de Paul Cosma
Marti, 31.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că vrea să înceapă vânzările unei noi mașini electrice de oraș, la începutul lui 2022. Noul model este dezvoltat în parteneriat cu Mitsubishi și ar urma să coste circa 15.000 de euro.

Compania NMKV, un joint-venture între Nissan și Mitsubishi, pregătește un vehicul electric de oraș ce va fi lansat inițial pe piața din Japonia. 

Cei doi constructori spun că vor să redefinească un segment popular în Japonia prin introducerea unor caracteristici specifice electricelor, precum accelerația rapidă, rularea silențioasă și liniștea din habitaclu, dar și prin tehnologii de asistență de ultimă oră. 

Potrivit primelor informații oficiale, bateria noului vehicul electric va fi de 20 kWh, în timp ce autonomia nu este specificată. Nissan spune însă că va fi suficientă pentru “nevoile zilnice în Japonia”. O caracteristică importantă va fi posibilitatea alimentării locuinței cu energie electrică direct din baterie, în cazul situațiilor de urgență.

Dimensiunile viitorului vehicul (3,39 metri lungime, 1,47 metri lățime și 1,65 metri înălțime) îi vor permite să se miște cu ușurință prin traficul aglomerat. Prețul anunțat de Nissan va fi de aproximativ 15.000 de euro (2 milioane de yeni), după aplicarea subvențiilor acordate de stat. 

Compania nu a oferit deocamdată informații despre o eventuală lansare a noului model și pe piața europeană. 

Via Nissan

Comentarii (6)

  • Aproximativ dimensiunile Daciei Spring si cu baterie mai mica. Probabil acesta va fi viitorul transportului urban familial. Dar nu la preturile astea...
    6 2
  • Edikkk
    Maşina este un cub cu 2 locuri în faţă şi o mini banchetă / portabgaj în spate.

    Sandero e mare pe lângă acest cub.

    O să fie precum cea mai vândută maşină EV în China, care se vinde de ani de zile !!!!
    Şi costă doar 4.000 - 5.000 $ !!

    https://youtu.be/6Ytqr8T05OU

    au ajuns japonezii să îi copie pe chinezi.
    4 5
  • mircea badea
    e bine, dar pretul trebuie sa fie la jumate macar.

    chinezii pot, restul ce asteapta, potopul?
    4 1
  • @ds

    Viitorul mașinii electrice pentru oamenii de rând : autonomie de 250km si încercare in 10min la un preț de 20000€ (rabla va dispărea in 5 ani maxim pentru ele), ceea ce nu este o drama, vor fi suficiente surse de încărcare
    Cine poate sa dea peste 50000€, poate spera la vreo 500km, dar cu timp de încărcare mai mare.
    Îți garantez de pe acum ca prețul de încărcare va fi la 80% din prețul combustibilului actual, aferent consumat pentru aceeași distanta.
    Stai sa vedem cate termice se vor vinde înainte de impunerea lui €7, care vine obligatoriu cu hibrid, bănuiesc ca in 2023-2024 vânzările vor exploda, la fel si preturile. După părerea mea umila hibridul este o minciuna ca ajuta la CO2
    La fel se va întâmpla si la orizontul lui 2030 cand vor fi numai electrice.
    SH-urile le vor omora încet si sigur cu taxele.

    Electrica fără o sursa de obținere a curentului nepoluanta este egal cu 0 pentru CO2. O eoliana performanta costa 2mil€, problema cea mai mare este logistica, ca s-o pui pe poziție, poți ajunge cu transport si montaj pe la 10mil€-12mil€ si îți trebuie câteva zeci de mii. Si toate vin la pachet cu un sistem unitar pentru Europa de stocare/distribuire a curentului (care se vor reflecta in prețul curentului), deci alte miliarde (de, vântul nu bate totdeauna așa cum ne-am dori)
    3 7
  • Dănuț Alin Niță
    Un palmă pt junghiul Dacia...
    :)))))
    3 12
  • Trebuia sa apara si un copil analfabet care sa zica ceva de Dacia. Cunosti viitorul? Ai văzut numele altui brand si ai avut un orgasm. Nici macar nu stim daca va veni si aici dar stii tu ca ii trage o palma.
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru