Nissan sugerează că va lansa un SUV electric de mari dimensiuni: "Cererea în acest segment va crește cu 300% în următorii trei ani"

de Daniel Popescu, Foto: Nissan
Luni, 27.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Nissan sugerează că pregătesc lansarea unui SUV electric de segment mare care să acompanieze noul SUV electric compact Ariya, ca urmare a cererii în creștere puternică pentru acest segment.

Nissan a prezentat la jumătatea lunii iulie noul SUV electric compact Ariya, care include numeroase noutăți tehnologice pentru constructorul japonez.

Reprezentanții mărcii au sugerat acum că în următorii ani vor lansa și un SUV electric de segment mare (clasa D), ca urmare a cererii ridicate din partea clienților.

"Platforma CMF-EV va fi folosită în viitor și pentru alte modele. Segmentele C și D ale SUV-urilor vor crește cu circa 300% pe parcursul următorilor trei ani, așa că vom folosi această platformă în segmentele care vor crește în următorii ani", a explicat Helen Perry, care conduce departamentului de modele electrice din Europa în cadrul Nissan.

De altfel, o astfel de strategie este una logică în contextul în care platforma CMF-EV este dedicată mașinilor electrice, iar Nissan are nevoie de mai multe modele pentru ca investiția în platformă să fie justificată.

Anterior, Nissan a anunțat că 50% dintre gama de modele va fi electrificată până în 2023, însă nu este clar dacă noul SUV electric de segment D va fi lansat până atunci.

De altfel, deși a fost prezentat recent, Ariya va fi disponibil în Europa abia spre finalul anului viitor.

Perry susține că această "întârziere" este justificată de modul în care se comportă clienții de pe Bătrânul Continent.

"Totul depinde de cererea din partea clienților. Dacă am fi adus Ariya mai devreme pe piață, nu sunt sigură că clienții ar fi fost pregătiți. Tehnologia nu ar fi fost atât de modernă cum va fi la lansarea oficială", a mai precizat ea.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • netam-nissan
    adevarat ca cererea va creste de 3 ori la fel ca burtile clientilor de asa ceva, foarte util de alfel sa cari 3 tone electric.
    din care jumate bateriile de golesc cernavoda si portile de fer cu cererea lor exploziva si fara vreun stecher de tesla.
    nissan-san s-a zarghit vad deci pauza de nisan-fan de azi.
    12 4
  • Edikkk
    Concepte, poze, vorbe goale !

    Pe când Tesla zice că face şi chiar face.
    4 3
  • Si o sa foloseasca o baterie litiu-ion iliescu,saraca dar cinstita cu buzunarele cumparatorilor,la fel ca toate electricele de altfel."Totul depinde de cererea din partea clienților. Dacă am fi adus Ariya mai devreme pe piață"La fel ca votantul roman,n-au venit mai repede,greaua mostenire,mda.
    3 1
  • Edikkk
    @Tatra urs

    Cum de toate maşinile electrice se cam vând toate?

    Iar de cele cu bonus, se termină imediat?
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru