Nissan va dezvolta și produce mașini electrice în China

de Tiberiu Safta
Luni, 18.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că a încheiat un parteneriat cu o universitate din China pentru dezvoltarea unor viitoare mașini electrice în țara asiatică. Această măsură este luată pentru a crește competitivitatea mărcii nipone în segmentul electricelor.

Constructorul japonez dorește să se impună pe piața mașinilor electrice. Mai devreme în acest an, Nissan a anunțat un plan prin care va lansa nu mai puțin de 19 modele electrice până în 2030. Mai mult, toate modelele noi lansate pe piața europeană vor fi electrice de-acum încolo.

Pentru a ține pasul cu concurența, japonezii au încheiat un parteneriat cu o universitate din China pentru a dezvolta și produce mașini electrice în această țară. Mai exact, Nissan a încheiat un parteneriat cu Universitatea Tsinghua, prin care mărcii japoneze îi vor fi asigurate resurse locale pentru cercetarea și dezvoltarea viitoarelor modele electrice. Pentru asta, Nissan va înființa un centru de cercetare comun cu această universitate.

Constructorul japonez dorește, de asemenea, să dezvolte nu mai puțin de 10 mașini electrice noi pentru piața din China până în 2026. Dintre acestea, 4 vor fi sub marcă proprie, iar celelalte 6 vor fi vândute sub numele unor parteneri din această țară.

În ultimele 10 luni ale lui 2023, piața din China a reprezentat doar o cincime din vânzările totale ale celor de la Nissan.

Pe această piață, japonezii au vândut 2.8 milioane de mașini.

via Economica

Comentarii (1)

  • Cătălin
    Cuum sau cum? Același lucru. Pai la ei se poate? Colaborarea cu dușmanul istoric, cel care urmează să atace Taiwanul și apoi Japonia?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru