Nissan va lansa numai modele noi electrificate în Europa, din 2023

de Alexandru Monenciu
Joi, 24.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul nipon de automobile anunță ca va lansa numai modele electrificate în Europa, din 2023. Portofoliul va include șase noi astfel de vehicule, primul urmând să debuteze chiar în vara acestui an.

Sistemele de propulsie formate doar dintr-un agregat termic sunt pe cale de dispariție. Nissan tocmai a anunțat că, începând din 2023, va lansa numai modele electrificate pe Bătrânul Continent.

Portofoliul mărcii nipone va include șase noi astfel de vehicule, primul urmând să debuteze chiar în vara acestui an.

Pe termen lung, Nissan intenționează ca, până în 2026, modelele electrificate să reprezinte 75% din vânzările europene. Până la finalul acestei decade, acest procentaj va crește până la 100%.

Până în 2050, Nissan vrea să fie o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

În ceea ce privește modelele actuale, Juke și Qashqai au primit recent noi versiuni hibride, iar Leaf a primit un facelift. Din păcate pentru fanii mărcii, celebrul GT-R a fost retras din Europa.

via Nissan

Comentarii (1)

  • Doar ca pe “batranul” continent nu vând nici 10% din producția lor. În afara de Quasqai nu prea au făcut mare scofală prin Europa. In rest vând termice si nici o șansă să se schimbe ceva in următori 5 ani. Nissan este un producător de buget redus (nici o problema cu asta) intrarea pe hibride si electrice înseamnă masini mai scumpe deci alți concurenți. Nu le dau șanse…
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru