Nissan X-Trail s-a pregătit pentru deszăpezire: a schimbat cauciucurile de iarnă cu șenile (VIDEO)

de Bogdan Mirică
Duminica, 17.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a prezentat la Salonul Auto de la Montreal o variantă americană a lui X-Trail, echipată cu șenile, capabilă să ajungă pe orice teren acoperit cu zăpadă.

Puțini dintre cei care ne urmăresc știu de existența Salonului Auto Internațional de la Montreal, Canada. Chiar dacă găzduiesc un eveniment destul de anonim, anul acesta canadienii au reușit să iasă în evidență cu o premieră mondială interesantă.

Este vorba despre Nissan Rogue Warrior Concept. Deși se numește Warrior nu are nici o legătură cu ”mașina apocalipsei” Nissan Titan Warrior, pe care am văzut-o zilele trecute.

Actualul Nissan Rogue, omologul nord-american al europeanului X-Trail a primit un set de șenile de la American Track Truck. Ele măsoară 1.2 metri, au o înălțime de 76 de centimtri și sunt late de 38 de centimetri. Adică suficientă suprafață de contact pentru ca Rogue Warrior să ajungă oriunde.

Esential 58 de centimetri este garda la sol a modelului X-Trail după instalarea șenilelor.
Garda la sol a ajuns acum la 58 de centimetri, iar constructorul susține că mașina poate urca o pantă cu înclinare de 45 de grade, acoperită cu zăpadă.

Dincolo de toate astea, Rogue Warrior poate atinge o viteză maximă de 100 de km/h.

Pe lângă noile șenile, modelul a primit și o suspensie complet nouă, roți mai mari și elemente de protecție suplimentare.

Comentarii (1)

  • driver
    ...adio , pneuri de iarna ...! ... vom trece de la vulcanizare , la ... senilare ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru