Nissan X-Trail, transformat într-o mașină pentru salvamontiști

de Tiberiu Safta
Miercuri, 17.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit noul concept X-Trail Mountain Rescue, creat special pentru salvamontiști. Noul concept primește mai multe modificări specifice, inclusiv șenile în loc de roți.

Constructorul japonez a publicat imagini oficiale cu un concept bazat pe actualul X-Trail. Mai exact, noul concept poartă numele X-Trail Mountain Rescue și, așa cum sugerează numele, acesta este un vehicul de salvare creat special pentru salvamontiști.

Față de modelul de serie, cea mai importantă modificare este adusă de șenilele care înlocuiesc roțile pentru o aderență mai bună pe zăpadă. De asemenea, conceptul este vopsit într-o combinație de roșu cu gri și cu accente galbene, iar acesta mai vine dotat cu girofaruri LED și cu un portbagaj pe plafon care include și o targă. Pe plafon pot fi transportate schiuri și lopeți.

Tot la exterior, conceptul primește aripi evazate și mai multe puncte de tractare. Mulțumită șenilelor, garda la sol a conceptului X-Trail Mountain Rescue este mai înaltă cu 23 de centimetri față de modelul de serie. Dotările la exterior sunt completate de proiectoare și de un troliu.

Modificări se regăsesc și în habitaclu.

Conceptul vine dotat cu un GPS Garmin, precum și cu stații Motorola. Bancheta din spate a fost scoasă pentru a permite montarea unei tărgi. În spatele scaunului șoferului este montat un scaun mai mic pentru medic. Acesta este orientat către pacientul din spate.

Aici mai avem și o zonă de depozitare specială pentru provizii de urgență, cum ar fi sonde de avalanșă și pături termice. La final, conceptul mai primește încă un compartiment pentru o dronă.

via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru