Noi detalii despre Volkswagen ID.6: sedanul electric va avea și versiune cu tracțiune integrală, iar bateria se va încărca cu până la 200 kW

de Daniel Popescu
Joi, 10.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit că sedanul electric ID.6 va avea versiune cu tracțiune integrală, iar bateria de 84 kWh se va încărca cu până la 200 kW. Modelul cu autonomie de 700 de kilometri va fi lansat în 2023.

La sfârșitul anului trecut, Volkswagen a prezentat conceptul electric ID Space Vizzion, care a fost descris de constructorul german ca o îmbinare a calităților aerodinamice ale unui Gran Turismo cu spațiul generos oferit de un SUV.

Ulterior, la jumătatea lunii noiembrie, oficialii Volkswagen au confirmat că versiunea de serie a conceptului ID Space Vizzion, care va primi numele ID.6, va fi produsă la uzina Emden din Germania începând din 2023 și va avea o autonomie de 700 de kilometri.

Frank Welsch, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare, a oferit acum mai multe informații pentru publicația britanică Autocar.

Astfel, viitorul Volkswagen ID.6 va fi un sedan de clasă medie cu dimensiuni similare cu Passat, pe care îl va înlocui practic pe liniile de producție ale uzinei de la Emdem în 2023.

ID.6 va fi disponibil într-o versiune cu motor electric pe puntea spate, dar și într-o versiune cu tracțiune integrală care va beneficia de un motor suplientar pe puntea față. În plus, va exista și o versiune de performanță GTX care va ajunge de la 0 la 100 km/h în 5.6 secunde.

Autonomia de 700 de kilometri va fi atinsă prin intermediul unei baterii cu capacitatea de 84 kWh și prin utilizarea unor noi concepte aerodinamice care vor îmbunătăți consumul.

În plus, bateria va suporta încărcare rapidă cu viteze de până la 200 kW, astfel că o sesiune de încărcare de numai 10 minute va asigura o autonomie de 230 de kilometri.

Până la lansarea lui ID.6, Volkswagen va prezenta anul viitor și SUV-ul coupe ID.5, dar și versiunea de serie a lui ID.Buzz în 2022.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • Daca ii pun si frane pe disc pe spate,promit c-o sa-mi cumpar un poster cu ea.
    11 7
  • Edikkk
    10 minute - 230 km acoperă oricare din Bucureşti

    Craiova, Sibiu, Braşov, Galaţi, Constanţa

    Preţul este singurul impediment la electrice.

    Şi acesta, în timp, va scade
    2 10
  • va scădea nu va scade
    analfabețel. Așa se scrie. Totuși ai facut progrese de când scriai "v-a scade".
    Sper să scapi până la urmă și de asta.
    Nu uita! Modul de exprimare și cunoașterea limbii materne reprezintă prima carte de vizită a unui om. Fără asta nu poți pretinde că ești un interlocutor credibil în alte domenii mai complexe.
    Clar analfabețel?
    10 2
  • Edikkk
    Uuuuuu va scădea.... Wow.... Ai găsit o firmitură ca să vrei să anulezi MESAJUL întreg pentru o biată greşeală

    Patetic. Eşti patetic.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru