Volkswagen dezvăluie ID Space Vizzion: conceptul electric are 360 de cai putere, autonomie de 560 kilometri și va primi versiune de serie în 2021

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat conceptul electric ID Space Vizzion echipat cu 360 de cai putere și autonomie de 560 de kilometri. Acesta anticipează lansarea unei versiuni de serie în 2021.

Volkswagen a ales Salonul Auto de la Los Angeles pentru a prezenta publicului cel mai nou concept electric din gama ID, care ajunge astfel la 7 membri.

De data aceasta este vorba despre ID Space Vizzion, un concept despre care constructorul german afirmă că îmbină calitățile aerodinamice ale unui Gran Turismo cu spațiul generos oferit de un SUV.

Dezvoltat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, ID Space Vizzion nu beneficiază de grilă clasică, întrucât inginerii au mizat pe optimizarea aerodinamicii. De asemenea, din același motiv, farurile sunt foarte înguste și unite prin intermediul unei bare orizontale iluminate.

La interior, spațiul oferit pentru șofer și pasageri este generos, iar toate funcțiile și setările sunt accesate prin intermediul unui ecean touch cu diagonala de 15.6 inch montat orizontal în partea centrală.

Premiera este dată de faptul că, în locul unui instrumentar de bord digital sub forma unui Virtual Cockpit, Volkswagen a mizat pe un Head-Up Display care folosește elemente de realitate augmentată.

Materialele folosite la interior sunt din surse ecologice, iar printre ele se numără și AppleSkin, o piele artificială care include materiale reziduale provenite de la producția de suc de mere.

Din punct de vedere tehnic, ID Space Vizzion este echipat pe puntea spate cu un motor electric de 272 de cai putere.

Totuși, Volkswagen menționează că este posibilă montarea unui motor electric suplimentar pe puntea față prin care sistemul oferă în total 360 de cai putere.

Valorile pentru cuplu sau alte date tehnice nu au fost menționate, însă germanii afirmă că, în versiunea cu tracțiune integrală, conceptul are nevoie de 5.4 secunde pentru a ajunge la 100 km/h.

Nu în ultimul rând, ID Space Vizzion utilizează o baterie cu o capacitate brută de 82 kWh care oferă o autonomie de 590 de kilometri conform standardului european WLTP.

Chiar dacă este doar un concept, iar designul confirmă din plin acest lucru, ID Space Vizzion va primi o versiune de serie la sfârșitul anului 2021, iar aceasta va fi disponibilă atât în Europa, cât și în Statele Unite și China.

Via Volkswagen

Comentarii (6)

  • Toți cu tabletele înfipte în mijloc. Much originality. Such wow.
    9 5
  • Edikkk
    Superbă, mai puţin tableta aia mare....

    dar mă rog, dacă ăsta este trendul
    6 8
  • Superba caramida pe roti. Sper sa va placa porcariile cu design sters.

    Deci Golf si Passat aveau design urat? Las ca va arata specialistii in baterii cu motor cum se fac masini. :D
    7 7
  • "AppleSkin, o piele artificială care include materiale reziduale provenite de la producția de suc de mere." - oare cat de cretini am ajuns !!??
    14 5
  • zamaraii
    sa inteleg ca tie iti plac doar reziduurile ramase de la coada vacii?
    0 5
  • @zamaraii : atat rezidurile "de la coada vacii" cat si cele ramase din productia de suc de mere , ambele un material organic deosebit de valoros dealtfel , pot fi folosite in n moduri mai inteligent decat in compozitia unui material eminamente anorganic - in speta vinylul ( care este un polimer= plastic) inducand ideea ca asa este "ecofriendly" ( evident doar celor ignoranti , daca cuvantul "cretin" te deranjeaza) . Sub nici-o forma productia de suc de mere nu va salva viata bovinelor daca asta crezi si nici nu va face pielea artificiala ( pe numele ei adevarat : vinilskoja/viniluretan ) mai reciclabila/bio compostabila .
    Dar oricum, apreciez ca mi-ai raspuns la intrebare !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru