Noi informații despre viitorul Skoda Superb: motoare cu puteri până la 265 CP și sisteme de asistență noi

de Tiberiu Safta
Vineri, 21.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat o serie de informații tehnice noi despre viitoarea generație a lui Superb. Noul model va primi o gamă completă de motorizări, cu puteri până la 265 de cai putere, precum și sisteme de asistență noi.

În această toamnă, mai exact, în luna noiembrie, vom face cunoștință oficial cu cea de-a patra generație a lui Skoda Superb. Noul model va fi oferit în variantele de caroserie liftback și combi, iar producția acestuia va avea loc la uzina de la Bratislava, capitala Slovaciei. Tot acolo va fi produs și noua generație Volkswagen Passat.

Deși mai avem ceva timp de așteptat până la momentul lansării, Skoda tocmai a dezvăluit o serie de informații tehnice oficiale despre noul model de clasă medie. În primul rând, aflăm că noul model va fi disponibil cu 6 motorizări în total. Dintre acestea, Superb va avea 3 motorizări pe benzină, două motorizări diesel și un propulsor hibrid plug-in. În premieră, Superb va fi oferit și cu un motor cu sistem mild-hybrid.

DISPARE CUTIA MANUALĂ

Toate motorizările, cu excepția celui hibrid, vor fi cuplate la cutia automată DSG cu 7 trepte, astfel încât cutia manuală dispare complet din ofertă. Cei care vor alege motorul hibrid cu încărcare la priză vor primi o cutie automată cu 6 trepte. Mai mult, această motorizare va fi disponibilă exclusiv pentru varianta combi.

Gama de motorizări începe cu propulsorul mild-hybrid 1.5 TSI care dezvoltă 150 de cai putere. Urmează apoi motorul 2.0 TSI cu două variante de putere: 204 cai putere sau 265 de cai putere. În cazul versiunii mai puternice, puterea va fi transmisă către toate roțile. Pentru fanii motoarelor diesel, Superb va beneficia de unitatea 2.0 TDI, de 150 de cai putere sau de 193 de cai putere.

BATERIE MAI MARE PENTRU VERSIUNEA HIBRIDĂ

La final, propulsorul hibrid plug-in, alcătuit din motorul termic 1.5 TSI și un motor electric, livrează 204 cai putere.

În cazul acestuia, capacitatea bateriei va crește de la 12.7 kWh la 25.7 kWh pentru o autonomie de peste 100 de kilometri în modul de rulare electric. Tot aici, Skoda mai spune că modelul poate să tragă un curent de până la 50 de kW la o priză DC și până la 11 kW la un wall box sau o altă priză AC.

DIMENSIUNI MAI MARI

Alături de noua gamă de motorizări, noul Skoda Superb va crește în dimensiuni față de actuala iterație. De exemplu, varianta liftback va fi mai lungă cu 43 de milimetri și mai înaltă cu 12 milimetri, în timp ce varianta combi va avea un plus de 40 de milimetri în lungime și un plus de 5 milimetri în înălțime. Ampatamentul noului model va măsura 2841 de milimetri pentru ambele variante de caroserie.

Creșterea în dimensiuni va permite mai mult spațiu la interior, în special deasupra capului, precum și la mai mult spațiu în portbagaj. Astfel, pentru varianta liftback, capacitatea portbagajului va crește cu 20 de litri, în timp ce în cazul variantei combi, aceasta crește cu 20 de litri.

FARURI CU CRISTALE COLORATE

Noul model va aduce un design reîmprospătat, cu mai multe muchii ascuțite și cu faruri mai subțiri și mai agresive. La momentul lansării, Skoda Superb va primi faruri LED matrix cu Crystallinium, un accesoriu care încorporează cristale colorate. La interior vom avea un nou display central de 12.9 inch, iar pentru a crea mai mult spațiu, maneta schimbătorului de viteze va fi mutată în zona volanului.

SISTEME DE ASISTENȚĂ NOI: TURN ASSIST ȘI CROSSROAD ASSIST

La final, noul Skoda Superb va primi și două sisteme de asistență complet noi: Turn Assist și Crossroad Assist.

În cazul primului sistem, acesta avertizează șoferul de potențiale coliziuni cu vehicule care circulă din sensul opus înainte de a vira pe o stradă laterală într-o intersecție. Cu privire la noul Crossroad Assist, acesta se folosește de senzori radar montați în bara din față pentru a detecta trafic încrucișat în intersecțiile cu vizibilitate redusă. Sistemul va reda o avertizare sonoră, precum și una vizuală în ecranul central.

Alături de cele două sisteme, noul Superb va primi și un sistem Front Assist îmbunătățit, care poate vedea acum și bicicliști.

De asemenea, noul model va primi acum 10 airbag-uri, pentru șofer și pasager, în zonele laterale din față și din spate, în zona genunchilor, precum și un airbag central montat între ocupanții din față.

Noua generație Skoda Superb va fi prezentată oficial în luna noiembrie a acestui an.

via Skoda

Comentarii (6)

  • Instinctul imi spune ca va arata mai bine decat Passat, asa cum au facut Octavia mai ok decat Golf 8, felicitari VW pentru deciziile luate in ultimii ani.

    Aflam din articol ca va creste in dimensiuni :-))) exista om pe planeta asta care s-a urcat in Superb si a zis: hmmm, i-ar trebui mai mult spatiu??? Chiar si modelul actual e gigantic, imi da impresia ca e cel putin la fel de spatios ca un S-Klasse.

    Succes la parcat barca asta in orasele europene!
    15 2
  • Adrian
    Cred ca erau niste articole pe la inceputurile actualei generatii care spuneau ca spatiul interior este la fel sau mai mare ca un S Class. Nu mai stiu exact.
    1 1
  • Superb era deja imensa si din câte îmi amintesc spațiul (cel de pe locurile din spate) era foarte aproape de S class… deci nu cred ca este nevoie de și mai mult spațiu. Oricum este o mașina excelentă ai ma bucur ca nu-i plănuiesc retragerea.
    3 1
  • Clar Dieselul e de luat pentru animalul asta de masina. Cel de 200 CP. Chiar si varianta plugin hibrid e buna, cu baterie mare de 25. Dar aia numai daca stai la casa. Cred ca e un bun compromis. Daca stii sa ai grija de baterie si ai unde o incarca, e o varianta buna. Acum ramane de vazut pretul. :)
    3 0
  • Andrei
    O balenă oribilă pentru cei care sunt frustrați că mărimea contează.
    Sau pentru obezi, care sunt din ce în ce mai mulți.

    Avem o mașină de familie, pe lângă cele doua electrice. O folosim din când în când - cu doi copii, bagaje și tot soiul de chestii de camping tot nu avem nevoie de așa monstruozitate.

    Dar fiecare cumpăra ce ii place/trebuie. Măcar e break, nu un SUV inutil.
    1 4
  • Dap, au facut din Superb un break, ce mai, s-au dat si astia dupa te-ndinți....pacat!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru