Noi probleme pentru Tesla: toate unităţile Model X fabricate până martie, rechemate în service pentru defecţiuni la al treilea rând de scaune

de Daniel Popescu
Marti, 12.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunţat un recall pentru aproximativ 2.700 de unităţi Model X fabricate până în 26 martie, din cauza unei defecţiuni la al treilea rând de scaune. Anunţul vine înainte de lansarea pe piaţa europeană.

De parcă nu ar fi avut destule bătăi de cap din cauza numărului neaşteptat de mari de precomenzi primite pentru viitorul Model 3 care vor afecta planurile de producţie, Tesla este nevoită să recheme în service toate unităţile Model X produse până în 26 martie.

Problema este cauzată de al treilea rând de scaune, întrucât în cazul unui accident este posibil ca acesta să se plieze în faţă. Producătorul american a precizat că al treilea rând de scaune este realizat de un furnizor extern şi că a trecut deja 15 teste de siguranţă. Problema a apărut însă la cel de-al 16-lea test de siguranţă, uşor modificat comparativ cu precedentele şi realizat înainte de lansarea Model X pe piaţa europeană.

Urmareste Automarket
Tesla afirmă că defecţiunea apare în procesul de fabricaţie şi nu are nicio legătură cu designul acestei componente.
Deloc surprinzător, toate aceste 2.700 de unităţi sunt comercializate pe piaţa americană, iar proprietarii vor trebui să petreacă circa două ore în service pentru remedierea problemei. Tesla anticipează că procesul de recall va fi finalizat într-un interval de circa 5 săptămâni.

Anterior, Tesla a anunţat că vânzările de pe primul trimestru al anului au fost mai mici decât cele anticipate din cauza unor probleme la procesul de fabricaţie pentru Model X, întrucât acesta include câteva noutăţi tehnologice dificil de pus în practic, cum ar fi sistemul de deschide a uşilor de tip fluture.

Via Motor1

Comentarii (7)

  • Model 3 urmeaza
    Nu mi-as lua o Tesla. N-as avea timp si bani de "bolile copilariei".
    20 17
  • ia-ti un volkswagen. "Das auto" =))))
    13 17
  • Acum o sa apara ''expertii'' si o sa ne spuna ca Tesla face masini proaste si ca nu sunt bune de nimic. Oamenii astia sunt penibili!
    17 10
  • @swamp
    Daca nu mi-as lua Tesla, nu inseamna automat ca nu mi-as lua o electrica. Se pare ca marketingul american creaza un fel de secte pe care le indoctrineaza sa creada ca produsul lor e "Centrul Universului".
    28 9
  • Abia astept sa-i vad in practica pe posesori, cum se descurca ei cu usile lor tip fluture! Cum ii aeriseste bine vantul, atat vara cat si iarna, cum reusesc ei sa-si deschida portiera in caz de accident sau cum vor purta umbrelele in masina pt a nu fi udati pana la piele in caz de ploaie.
    Masina este ok, dar fara usile acelea care sunt total nepractice dar pe atat de scumpe, pt ca cel putin 7-8000 $ sunt platiti pt acestea si ramforsarile caroseriei.
    5 7
  • Bogdan
    Incontestabil : probleme de fiabilitate la greu !
    10 4
  • usile sunt mai degraba de design, poate ajuta unpic intratul in masina in spatiile inguste si per total o gura mai mare de acces, dar cam atat.
    in caz de accident si o usa obisnuita nu se poate deschide daca s-a produs lovitura in dreptul ei si atunci e nevoie de descarcerari. la model x ar fi o problema daca s-ar deconecta bateria, sper ca are un mod de deschidere de urgenta care sa nu aiba nevoie de curent ca sa deschizi usa.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru