Noi schimbări în gama de SUV-uri Ford: Edge ar putea fi înlocuit cu o versiune de 7 locuri a lui Kuga

de Daniel Popescu
Luni, 11.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din cauza vânzărilor slabe, Ford Edge ar putea fi înlocuit în gama de SUV-uri a constructorului american cu o versiune cu 7 locuri a lui Kuga.

Ford analizează în prezent o serie de opțiuni pentru reconfigurarea gamei de SUV-uri pe care o propune în Europa, cu scopul de a crește vânzările în mod accelerat.

Potrivit unor informații dezvluite de publicația Automotive News, Ford Edge va fi înlocuit cu o versiune de 7 locuri a lui Kuga, care va fi prezentată în cursul acestui an.

Decizia are la baza vânzările slabe înregistrate de Edge, care pe piața europeană a fost comercializat un numai 9.527 de unități pe parcursul anului trecut, în scădere cu 41% comparativ cu 2017. Între timp, Kuga este de departe cel mai bine vândut SUV Ford din Europa, cu circa 153.000 de unități în 2018.

De asemenea, Steven Armstrong, președintele Ford Europa, a confirmat că producătorul american va lansa în acest an un nou SUV, fără să ofere informații suplimentare. Totuși, presa internațională a relatat la jumătatea lunii ianuarie că noul SUV este de clasa mică și că va primi numele Puma, iar acesta urmează să fie produs la uzină de la Craiova alături de Ecosport.

În cuda unor speculații, Ecosport va fi de asemenea păstrat în gama de modele, mai ales că modelul a înregistrat anul trecut aproape 112.000 de unități vândute, în creștere puternică cu 78% comparativ cu 2017.

Schimbările propuse de Ford au ca explicație faptul că SUV-urile au reprezentat doar 27% dintre unitățile vândute de companie în 2018, deși cota de piață a acestui segment a depășit deja 35% în Europa.

Via Automotive News, Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru