Noile Audi A5, Q5 și A6 e-tron vor fi lansate în vara lui 2024

de Tiberiu Safta
Miercuri, 20.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat oficial că va lansa 3 modele noi în vara acestui an. Mai exact, constructorul german va lansa noile A5, Q5 și A6 e-tron în următoarele luni.

În cadrul conferinței de prezentare a rezultatelor financiare pentru anul 2023, Audi a anunțat că va lansa 3 modele noi în vara acestui an. Dintre acestea, două vor avea motoare cu ardere internă, iar cel de-al treilea va fi electric. Totodată, începând cu aceste lansări, vor fi adoptate și noile denumiri care vor diferenția modelele cu motoare termice de cele electrice.

Astfel, în vara acestui an, Audi va lansa următoarele modele: A5, Q5 și A6 e-tron. Noul Audi A5 va fi, în esență, viitoarea generație a lui A4. Alături de viitorul Audi Q5, cele două modele vor fi bazate pe noua platformă Premium Platform Combustion (PPC), o versiune a platformei PPE adaptată pentru mașinile cu motoare termice și hibride.

Atât viitorul Audi A5, cât și noua generație Q5 vor primi motoare termice noi și care vor fi disponibile în versiuni hibride cu încărcare la priză. Cât despre viitorul Audi A6 e-tron, acesta va fi noua versiune electrică a lui A6 și va marca începutul unei generații noi pentru modelul de clasă executive.

Tot în cadrul conferinței, Audi a anunțat că va lansa 20 de modele noi până la finalul lui 2025.

De asemenea, Audi a confirmat oficial că modelele A1 și Q2 nu vor mai primi generații noi odată cu sfârșitul producției acestora.

via Audi

Comentarii (1)

  • Frumoase, dar parca as mai astepta nitel pana le vor dota cu jante de 30 inch.. asa ceva..
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru