Noile Audi RS6 Performance și RS7 Performance: 630 CP și 305 km/h viteză maximă

de Alexandru Monenciu
Marti, 29.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul din Ingolstadt publică primele imagini și informații despre noile versiuni RS6 Avant Performance și RS7 Sportback Performance. În urma unor modificări, motorul V8 dezvoltă acum 630 de cai putere.

În ultima perioadă, Audi a lansat versiuni Performance pentru o serie de modele din gamă. La mijlocul lunii octombrie am făcut cunoștință cu noul RS3 Performance, pentru ca acum, aceeași rețetă să le fie aplicată și modelelor RS6 Avant și RS7 Sportback.

Din punct de vedere estetic, germanii au pregătit jante din aluminiu, de 21 inch, dar clienții pot opta și pentru unele de 22 de inch cu diverse finisaje. Fiecare jantă este cu 5 kilograme mai ușoară decât una standard, tot de 22 de inch.

Paleta de culori a fost extinsă și include acum nuanțele Albastru Ascari, finisaj mat sau metalic, și Argintiu Dew, în finisaj mat. Nu lipsesc o serie de accente exterioare gri mat, în timp ce pachetul de carbon rămâne opțional.

DETALII ALBASTRE PENTRU INTERIOR

Pasagerii vor putea decora interiorul cu noile detalii albastre, pe lângă cele roșii și gri, deja disponibile. Accentele albastre vor putea fi regăsite la nivelul volanului, preșurilor și cusăturile contrastante.

Centurile de siguranță sunt, la rândul lor, albastre, iar scaunele sunt îmbrăcate în piele Valcona perforată.

Pentru că a fost utilizat mai puțin material insonorizant, sunetul motorului V8 va fi ceva mai accentuat în habitaclu. Acesta nu este, însă, singurul avantaj. Masa proprie a scăzut, de asemenea, cu 8 kilograme, astfel că RS6 Avant Performance cântărește 2.090 de kilograme, iar RS7 Performance 2.065 kilograme.

Că tot veni vorba despre unitatea de 4.0 litri, twin-turbo, aceasta a primit turbine noi care funcționează la o presiune mai mare. În consecință, propulsorul dezvoltă acum 630 CP (+ 30 CP) și 850 Nm (+ 50 Nm), suficient pentru a atinge 100 de km/h în 3.4 secunde (- 0.2 secunde).

Pachetul RS Dynamic este standard. Acesta crește viteza maximă la 280 km/h și include sistemul de direcție integrală și diferențialul spate quattro.

305 KM/H VITEZĂ MAXIMĂ

Pentru cei care vor mai mult, există pachetul RS Dynamic Plus. Plusează cu un sistem de frânare carbon-ceramic (mai ușor cu 34 de kilograme decât cel standard), iar viteza maximă este împinsă până la 305 km/h.

Audi a revizuit, totodată, transmisia automată cu 8 rapoarte, direcția este acum mai precisă, iar diferențialul central este mai ușor și mai compact, transmit reprezentanții companiei.

Noile Audi RS6 Performance și RS7 Performance vor debuta pe piața din Germania în 8 decembrie.

Prețurile pornesc de la 135.000 de euro.

via Audi

Comentarii (3)

  • Cât te costă service-ul la 100.000 km ?
    Cât scade preţul la revânzare după 250.000 km?

    Maşini gaură neagră pentru buzunar

    Ipocrizia maximă maşini V8 prezentate la munte la gheţari, deşi acestea sunt principalul vinovat pentru topirea ghețarilor !!!

    Bleah
    4 25
  • Mai mike, tu crezi ca cine isi cumpara masina asta are ganduri si griji de sarantoc rupt in fund? Acum pe bune, nu toti sunt ca tine.
    12 2
  • principalul vinovat pentru topirea ghetarilor e prea mult spus..mai informeaza-te putin si vei vedea ca domeniul auto a fost ales pentru schimbari doar pentru a misca economia, de transport maritim si industrie nu zice nimeni nimic..
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru