Noile scaune Bentley Airline Seat Specification, cele mai avansate scaune din lume

de Tiberiu Safta
Joi, 07.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a dezvăluit detalii tehnice noi despre scaunele sale Airline Seat Specification, cele mai avansate scaune montate pe vreo mașină. Scaunele sunt disponibile pentru modelul Bentayga EWB, versiunea cu ampatament alungit a SUV-ului de lux. Aceste scaune conțin un sistem anti-oboseală și pot regla automat temperatura în funcție de condițiile detectate și preferințele clienților.

În luna mai, Bentley a lansat noua versiune Bentayga EWB, un model cu un ampatament alungit al SUV-ului de lux. Cea mai mare noutate adusă de acest model este reprezentată de scaunele din spate, numite Airline Seat Specification. Despre aceste scaune, Bentley spune că sunt cele mai avansate scaune montate vreodată pe vreo mașină, iar acum a oferit mai multe detalii despre cum funcționează aceste scaune.

Mai întâi, scaunele spate pot fi reglate electric în nu mai puțin de 22 de direcții. Elementele scaunelor, adică suporturile laterale, tetierele și pernele de scaun pot fi reglate individual după placul clienților. De asemenea, suportul pentru picioare este reglabil electric, iar scaunele conțin și o tehnologie de reglare a posturii, care dublează ca un sistem anti-oboseală.

Noul sistem anti-oboseală a fost creat cu ajutorul unui chiropractician. Acesta este dictat de algoritmi multipli și poate efectua 177 de schimbări ale presiunii asupra pasagerilor prin 6 zone de presiune independente.

Schimbările de presiune sunt făcute cu ajutorul unor supape pneumatice. Cu ajutorul acestui sistem, pasagerii vor avea o postură corectă pe scaun, iar disconfortul rezultat de la șezut pe o perioadă lungă este eliminat.

De asemenea, scaunele sunt echipate cu un sistem complex de detectare a climei. Bentley spune despre acest sistem că este cu 40% mai eficient decât tradiționalele comenzi pentru încălzirea sau ventilarea scaunelor.

Sistemul poate detecta schimbări de temperatură și umiditate în 25 de milisecunde cu o acuratețe de 0.1 grade Celsius. Pentru a menține temperatura dorită, sistemul poate încălzi, ventila sau ambele simultan scaunele. Sistemul oferă 7 niveluri de confort, însă, Bentley spune că între 75 și 80% vor lăsa sistemul să ruleze în modul neutru, potrivit studiilor lor.

Unul dintre nivelurile de confort conține și o funcție de răcire, creat special pentru pasagerii care au febră.

via Bentley

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    scaun de azil? e din crimes of the future?
    1 0
  • Eu am un scaun de masaj care mă gâdilă la tălpi. Ăsta de ce nu are și trebuie să te scarpini singur ?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru