Norvegia vrea doar taxiuri electrice în capitala Oslo, din 2023: nordicii propun încărcarea prin inducție pentru mai multă eficiență

de Paul Cosma
Joi, 21.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oslo vrea să devină primul oraș din lume în care să circule doar taxiuri electrice, începând cu anul 2023. Nordicii vor să folosească tehnologia încărcării prin inducție pentru mai multă eficiență în “alimentarea” vehiculelor din capitala Norvegiei.

Norvegia este considerată “raiul electricelor”, judecând și după faptul că o treime dintre mașinile vândute în 2018 în statul scandinav au fost 100% electrice. Nordicii plănuiesc să continue pe aceeași linie și vor să elimine taxiurile “poluante” în anii ce urmează.

Mai exact, Oslo își propune să devină primul oraș din lume în care să circule doar taxiuri electrice, din anul 2023. Norvegienii vor să folosească tehnologia încărcării prin inducție, o metodă pe care o consideră eficientă pentru acest tip de serviciu, potrivit Reuters.

Cea mai mare problemă în calea acestui proiect este lipsa infrastructurii de încărcare, însă norvegienii sunt optimiști că lucrurile vor evolua în direcția bună în cel mai scurt timp.

La ora actuală, Norvegia are cea mai mare rată a proprietarilor de mașini electrice din lume. Una din trei mașini vândute anul trecut în Norvegia a fost electrică.

Cu o populație de aproximativ 5 milioane de locuitori, Norvegia a înregistrat 46.143 de mașini electrice vândute în 2018, fiind cea mai mare piață din Europa la acest capitol.

Pe locurile 2 și 3 se află Germania (36.216) și Franța (31.095).

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru