Noua generație BMW X3: SUV-ul a fost testat sub camuflaj pe zăpada și gheața de la Cercul Polar (video)

de Daniel Popescu
Luni, 06.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat mai multe imagini cu testele desfășurate cu o versiune de preserie a noului BMW X3 camuflat pe zăpada și gheața din apropierea Cercului Polar.

Cea de-a treia generație a lui BMW X3 ar putea debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an, însă până atunci constructorul german efectuează o serie de teste în condiții extreme cu versiuni de preserie.

Spre deosebire de mulți alți constructori, BMW a decis chiar să publice mai multe fotografii cu noua generație a SUV-ului, însă utilizarea camuflajului specific îngreunează observarea detaliilor de finețe. Chiar și așa, noul BMW X3 se prezintă ca o evoluție a actualului facelift al celei de-a două generații și va avea o grilă de dimensiuni mai mari.

Platforma tehnică va fi însă una complet nouă: noul BMW X3 va fi construit pe noua arhitectură CLAR, astfel că va fi compatibil inclusiv cu propulsiile hibride. Totuși, pentru moment, BMW nu a menționat nimic despre motorizările care vor fi disponibile pe noul X3.

Testele au avut loc în orașul suedez Arjeplog, situat la numai 56 de kilometri sud de Cercul Polar, acolo unde zăpada este abundentă, iar temperaturile scad sub -20 de grade Celsius.

Inginerii BMW au putut astfel să evalueze în mod corespunzător direcția, suspensia și modurile de condus pe suprafețe vaste și plane, în condiții meteo dificile. Tot aici, sistemul xDrive a fost testat pentru asigurarea unei tracțiuni cât mai bune pe suprafețe înghețate.

Via BMW

Comentarii (1)

  • Am speranțe mari că scăpăm de farurile care se prelungesc până la cei doi ”rinichi”. La spate nicio surpriză. Probabil va fi mai frumos decât actualul. Deși camuflată, fața îmi aduce aminte de F10, unul din cele mai frumoase BMW-uri din secolul 21.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru