Noua generaţie Chevrolet Camaro va fi mai uşoară cu 90 de kilograme

de Bogdan Mirică
Luni, 30.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet a publicat noi detalii despre viitoarea generaţie Camaro, programată să debuteze în data de 16 mai la Detroit. Muscle-car-ul american va folosi mult aluminiu pentru a reduce masa totală.

Chevrolet continuă să pregătească terenul pentru debutul celei de-a şasea generaţii Camaro, programată să debuteze oficial în cadrul unui eveniment desfăşurat la Detroit în data de 16 mai.

Noul Chevrolet Camaro va fi complet diferit de actualul muscle-car

Constructorul american susţine că noua generaţie va fi mult mai uşoară decât cea actuală, mulţumită utilizării aluminiului. În comunicatul de presă, Chevrolet susţine că dieta aplicată a făcut ca masa totală să fie mai mică cu 90 de kilograme. În condiţiile în care actuala versiune entry-level echipată cu motor V6 cântăreşte 1686 de kilograme, ne putem aştepta ca masa noului Camaro să scadă sub 1600 de kilograme.

Esential 90 de kilograme va fi diferenţa de masă dintre actualul Camaro şi viitoarea generaţie.
Suspensiile faţă şi spate au fost refăcute, fiind acum construite din aluminiu pentru a cântări cu 21% mai puţin decât în cazul modelului actual.
De asemenea, structura care susţine bordul a fost şi ea construită tot din aluminiu şi nu din oţel. Nici motorul V8 de 6.2 litri nu a fost uitat, fiind modificat pentru a se putea potrivi cu noile dimensiuni ale punţii faţă.

Americanii vor să evidenţieze faptul că noul Camaro va fi dezvoltat pe platforma Alpha a grupului General Motors, ceea ce înseamnă o maşină complet nouă. Chevrolet susţine că aproximativ 70% din componente sunt create special pentru Camaro, adică sunt unice.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru