Noua generație Ford Mondeo va apărea în 2021: informația apare într-un document oficial al mărcii

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Joi, 23.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Ford Mondeo va fi lansată pe piață în a doua parte a anului 2021, potrivit unor informații apărute într-un document oficial al constructorului.

Ford a dezvăluit în luna ianuarie a anului trecut un facelift pentru Mondeo care a inclus o serie de îmbunătățiri la interior și motorizări mai eficiente, printre care și o versiune hibridă pentru varianta break.

Dezvoltarea unei noi generații a fost însă incertă în ultima perioadă ca urmare a faptului că segmentul mediu înregistrează un declin la vânzări.

Iată însă că un document oficial de pe site-ul Ford pentru piața europeană confirmă că Mondeo va primi o nouă generație. În documentul prezentat de publicația britanică Autocar se menționează o componentă pentru puntea spate a lui "Mondeo MY 2022" cu codul CD542, care anterior a fost alocat pentru un posibil înlocuitor al lui Fusion, numele sub care este comercializat Mondeo în Statele Unite.

De asemenea, data de lansare a componenței este al treilea trimestru al anului viitor, ceea ce înseamnă că nouă generație Mondeo va fi prezentată în a doua jumătate a anului 2021.

De altfel, acest lucru este sugerat și de termenul MY 2022 (Model Year 2022), care în Statele Unite simbolizează un model lansat începând din a doua jumătate a anului 2021 până la jumătatea anului 2022).

Sursa citată anticipează că Mondeo va fi disponibil inclusiv într-o versiune plug-in hybrid, cu un sistem de propulsie care ar putea fi preluat de la versiunea plug-in hybrid a SUV-ului Kuga.

Anterior, au existat speculații că Mondeo ar putea fi transformat în SUV, însă cele mai recente imagini spion indică faptul că Mondeo va rămâne în același segment, în versiuni hatchback și break.

Lansat inițial în 1993, Mondeo genera vânzări de circa 350.000 de unități pe an, însă în prezent popularitatea sa a scăzut semnificativ, iar americanii reușesc să vândă doar circa 60.000 de unități anual.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru