Noua generație Nissan X-Trail a debutat oficial în Japonia. Urmează Europa

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 20.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a lansat, pe piața locală din Japonia, cea de-a patra generație a modelului X-Trail. Aceasta va ajunge și pe Bătrânul Continent, cel mai probabil cu un sistem de propulsie hibrid.

Constructorul japonez de automobile a publicat primele imagini și informații desprea cea de-a patra generație a SUV-ului X-Trail, destinată pieței din Japonia.

Aici, clienții au la dispoziție o singură motorizare hibrid, cu două roți motrice sau tracțiune integrală e-4ORCE. Aceeași configurație va fi regăsită, cel mai probabil, și pe modelul european.

Sistemul de propulsie integrează un motor de 1.5 litri, pe benzină, și a doua generație a sistemului e-POWER. Nissan promite îmbunătățiri în ceea ce privește puterea și zgomotul agregatului termic.

Potrivit constructorului asiatic, unitatea cu combustie internă joacă rol de generator pentru motoarele electrice. Totodată, sistemul de tracțiune integrală e-4ORCE este identic cu cel folosit de modelul cu zero emisii Ariya.

Noua generație Nissan X-Trail este dezvoltată pe arhitectura CMF-C, pe care o împarte cu Mitsubishi Outlander. Din punct de vedere estetic propune, printre altele, lumini frontale duble, grilă cromată și, cel puțin în Japonia, 12 nuanțe exterioare.

La interior, pasagerii vor regăsi un instrumentar de bord digital, cu ecran de 12.3 inch, sistem multimedia cu display de 12.3 inch și un Head-up Display de 10.8 inch.

Noul X-Trail este disponibil în configurație cu 5 sau 7 scaune.

SUV-ul nipon va putea fi comandat, pe piața locală, începând cu 25 iulie.

via Nissan

Comentarii (1)

  • pe aceeasi platforma cu Outlander ... asta spune multe. La lansare Outlander era un model mult mai mic si exista si Pajero in oferta. La fel si la Nissan... Patrol era pe piata. Au tot tras de masinile astea nou aparute si le-au marit pana au ajuns sa scoata Patrol?Pajero din oferta si apoi se intreaba tot ei ca oare ce s-a intamplat de nu mai au alea succes la public...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru