Noua generație Subaru WRX debutează cu motor de 2.4 litri și 275 de cai putere

de Alexandru Monenciu
Vineri, 10.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a publicat primele imagini și informații despre cea de-a cincea generație WRX. Modelul de performanță nipon este dezvoltat pe o platformă nouă și este echipat cu un motor de 2.4 litri.

După o perioadă destul de lungă, presărată cu imagini teaser, Subaru a lansat cea de-a cincea generație WRX. Aceasta este dezvoltată pe noua platformă Subaru Global Platform și vine cu mai multe îmbunătățiri, atât la exterior cât și sub caroserie.

Din punct de vedere estetic, noul Subaru WRX propune faruri noi cu tehnologie LED, o grilă hexagonală de dimensiuni mai mari decât vechea iterație, priză de aer pe capotă și stopuri noi. În plus, aripile față sunt din aluminiu, ceea ce scade masa proprie a mașinii cu 2 kilograme.

Pentru habitaclu, Subaru a pregătit un display central de 11.6 inch, conectivitate Bluetooth, Apple CarPlay și Android Auto. Sistemul audio Harman Kardon cu 11 incinte este opțional.

Sedanul de performanță nipon poate fi comandat și în versiunea GT. Aceasta aduce amortizoare controlate electronic, scaune Recaro, tapițerie din Ultrasuede, cusături roșii și jante cu finisaj mat și diametrul de 18 inch.

Noua generație Subaru WRX este echipat cu un propulsor de 2.4 litri, turbo, care dezvoltă 275 de cai putere și 349 Nm între 2.000 și 5.200 de rotații pe minut.

Unitatea poate fi alăturată fie unei transmisii manuale cu șase trepte, fie uneia CVT cu 8 rapoarte. Tracțiunea integrală este singura variantă.

Schimbarea de platformă înseamnă că șasiul este mai rigid, iar centrul de greutate a fost coborât.

Din păcate, Subaru nu a menționat prețul noului WRX, dar a precizat că va debuta pe piață la începutul anului viitor.

via Subaru

Comentarii (22)

  • Am trait suficient cat s-o aud si p-asta: "CVT cu 8 rapoarte". Automarket nu stie ca transmisia CVT nu are rapoarte. Inchideti site-ul baieti angajati-va in alte domenii, ca cel auto nu e de voi.
    39 4
  • Baiatul cu nume de kk
    Imediat il asmute redacția pe frustratul electrizat pe tine. .. sa nu spui ca nu ai fost prevenit
    11 4
  • Marius XV
    Ok, deci Soltera pentru nevasta luat din Ro si WRX 2022 pentru mine de la arabi, doar sa-l pot omologa
    11 3
  • Edikkk
    dacă vrei un all wheels drive poate mai bine am vedea noul Mercedes GQE , full electric cu 4 motoare electrice !!

    https://youtu.be/pAh2kXUcBpo
    4 49
  • Edikkk
    decât această subaru uzată moral
    4 46
  • @edikk
    Mai du-te ba dr** cu cretinatatile tale!Sa te ia Elon la@@@@
    35 5
  • Seriff
    O masina pentru adevaratii pasionati, nu pentru hipsteri.
    29 4
  • LUCCI LUCIANO
    Ih sfarsit o masina ! Cu motor de masina. Nu de feon....Respect , Subaru !!!!
    29 6
  • mai mai
    ca sa vezi...s-a trezit spiritul de pilot la romanasi, marius xv, seriff, lucci luciano...ei habar nu au sa merga pe strazi si viseaza masini de curse cu sute de cai. bagati-va mintile in cap ba ca omorati oameni nevinovati pe trecerea de pietoni zevzecilor! chiar ieri imi taie unu calea pe trecerea de pietoni, la nici juma de metru, venind dupa colt... mie si unei tipe cu 2 copii de mana, mergea ca dementul cu 60-70 la ora pe stradutele dintre blocuri, cu un opel astra tunat stil opc. degeaba ne striga un "scuze" pe geam, ca nu ma incalzeste cu nimic scuza lui de cretin, mai bine mergea cum se cuvine, prevazand ca pot fi oameni si copii intr-o zona dens populata. cat de aproape putea fi o tragedie...daca femeii aceleia ii scapa un copil din mana cu cateva zeci de centrimetri in fata, ca na, copiii sunt copii, o zbughesc si dupa un fluture daca le trece pe la nas, stiu bine cum e ca am si eu copil..nici nu vreau sa ma gandesc. dar pe cretini nu ii intereseaza, ei vor pilotaj pe aleile din cartiere. pilotaj si motoare si tobe gaurite. vai steaua lor de terminati. si cand se termina ca in nenorocirea cu bmw-ul de la baia mare, ridica din umeri, iar noi ceilalti ne intrebam cu s-a putut intampla...pai simplu, uite atat de simplu: creier putin si orgolii mari si goale.
    17 18
  • inexorabil
    Nimeni dintre noi n-a omorât pe nimeni pe zebră, probabilitatea în acest sens fiind infinitezimală, mistificator de doi bani şi aceia găuriţi. Acum smiorcăie-te niţeluş şi de mila plămânilor copilaşilor şi a urşilor populari.

    Mă gândesc tot mai serios la un...Mk8 Golf R! În schimbul renunţării la Touareg 5.0 V10 TDI. Golf-ul n-ar fi tocmai potrivit gabaritului meu şi nici tabloul său de comandă nu mă fascinează, dar vreau realmente să muşc din asfalt. Iar mafioţii n-am de ce să-i iau pe capotă, că oricum ei sunt nişte stafii la discreţia Propagandei emolare şi tocmai de aceea nici nu pot fi observate în public.

    PS. Vă reamintesc, e-decerebraţilor: Războiul Final…
    20 18
  • @inex o p***
    cand mniezo vrea sa termine un om, mai intai ii ia mintile...vorba din popor ... nu credeam ca e adevarata pana nu ti-am zarit mecla botita de ura, pe acest site
    6 14
  • inexorabil
    Mai degrabă îi ia minţile eternului (damnat) fă fănel, care s-a obişnuit cu “sarcasticul” apelativ demenţial “mniezo”. Aşa că degeaba invoci Persoana a Cărei indiscutabilă existenţă o conteşti non-stop şi cu…ură (auto-sugrumătoare). Magnum argumentum? “Zis-a cel nebun întru inima sa: *Nu este Dumnezeu!*” (Psalmi 52:1).

    Măi farsorule, tocmai ce-ai pus (mai devreme, dar tot astăzi) semnul echivalenţei între “popi” şi “infractori”. În atare condiţii, te erijezi în duhovnicul meu??? Cââât tupeu zace într-un ateu?...
    15 8
  • mircea badea
    arata urat asta. pare o toyota avortata.

    ditamai motorul turbo cu atat de putini caluti?!

    ps: zebristii trebuie mai intai sa se asigure! antrenati-va pe la calea ferata mai intai..
    10 11
  • @inexorabil
    Esti plin de gargara inutila.Scrii mult, prost si fara subiect.Pe cine crezi ca intereseaza Dumnezeul tau,aici, un site auto?
    9 20
  • inexorabil
    Mickey Duţă (aşijderea preaplecaţii lui) este atât de previzibil…Mai lasă, bre, şabloanele ultrabătătorite! “Suntem pe un site auto” îmi zgârie timpanele încă de la geneza mea pe (deja fostul) AM.

    Ooo, cât adevăr grăieşti, Zeke! Suntem (din fericire, încă) pe un site AUTO, nu ELECTRO.

    Şi, totuşi…dans, gagico! Îmi asum riscul.
    14 9
  • @inexorabil
    "gagico"?Tu nu cunosti definitia termenului decat din DEX.

    Dispari, lepadatura!
    5 15
  • inexorabil
    Nu sunteţi voi “magicienii”? Faceţi-mă să dispar, măi aceştia dă Driapta. Rostiţi “formula câştigătoare” : hocus-pocus redivīvī anii ’50…
    13 5
  • motor subaru cu cuplu asa de jos? motoarele din seris EJ aveau cuplul la peste 3000 rpm, indiferent ca erau 2.0 sau 2.5, chiar daca erau turbo. faptul ca ramane cu MT e de apreciat.
    @ mircea badea: e drept ca are cai putin dintr-un 2.4, dar WRX a fost always varianta de baza; STI-ul ce apare la anul, va trece de 400, si pastreaza MT. nice
    11 0
  • @mai mai
    Vorbeam de masina in sine nu de cum as condce pe strada. Posibil ca noile ,,creatii'' turbo de 900cmc tie ti se par masini. Sa asa ti-a spus vreun vecin.Dar cum tocmai ai revenit de la Tokio, de la seria a doua de jocuri, probabil ca ti-e dificil sa intelegi. Incearca n psiholog....ceva
    12 3
  • Relativ reușită estetic - zic ”relativ” din cauza stopurilor neinspirate și mai ales a consolei-față mai lungă decât cea spate.
    E mai puțin banală deci decât Mk4, deși un alt element e ca nuca-n perete (plasticele gen SUV de la aripi.)

    În rest, mecanica-i n-are cum să nu fie fiabilă și ținuta de drum - remarcabilă.
    Din păcate, ați uitat micul detaliu că Europa n-o să aibă parte de noul WRX (nici de ultimul BRZ, lipsă și el la apel în distopia noastră eco-ilogică.)
    15 2
  • @Kirotractor ...

    prietene ... ai zis ce ai zis ... da' cu una nu mi-s d-accord !
    subaru fiabil ?
    e ... cu exceptia motorului !!!
    asta e singurul motiv pt care nu am imbarcat la marca aia ... iar mai nou, s-au dotat si cu vcteuri(cvt) cu care la inceput au avut belele ...

    subaru e ca masinile nemtesti actuale: bune pentru leasing ... 80.000 km max apoi sa te scapi de ele ...
    daca esti mare pasionat de subaru tre-musai sa iti asumi niste cheltuieli suplimentare legate de intretinerea motorului ca sa nu crape;

    drumuri bune tuturor !
    da' io nu va sugerez marca asta ...
    5 2
  • @ ala care nu are nickname si le foloseste cu @ pe ale altora: esti fie un troll obosit fie doar inapt sa intelegi niste lucruri simple. Altfel spus, analfabet functional. Insa, asa cum le sta bine prostilor, ai gura mare. Si tu, si ala care se plange ca vezi doamne prea multi cai si prea multi dementi. Bai fecior, nu masinile omoara oameni ci personajele situate intre scaun si volan. Pricepi? Asa cum nici armele nu omoara ci aia care le folosesc. In loc sa limitam orice, de la putere la motoare etc, mai bine ii invatam pe unii sa le foloseasca. Iar daca nu vor, sau fac pe prea inteligentii, ii rupem cu sanctiuni. Dar care sa fie si puse in practica, nu asa, doar pe hartie si cu incasatul...mai vedem! Degeaba avem lege daca o aplicam doar pentru unii, iar altii scapa pentru ca bani, politic etc. Iar pensatii la sprancene si epilati la creier care urla ca "electricele e viitorul" poate ar trebui sa vada ce se intampla cu alte ustensile d-astea care produc energie, dar care, dupa "expirare" ajung sa fie ingropate pentru ca e prea costisitor sa fie descompuse sau prea poluant (a se citi elicele de eoliene) ! Voi, dragilor, mutati poluarea din oras in afara lui, dar poluare e! Si apoi, nu exista o infrastructura care sa sustina ineptia voastra. As intelege daca ati spune ca da, polueaza, si e nevoie de altceva, alte solutii, nu doar electric. Dar asa...sunteti niste profeti falsi !Si ipocriti!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru