Noua generație Volkswagen Multivan a intrat în producție

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 06.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță că noul Multivan a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Hanovra. În Germania, acest model pornește de la aproximativ 45.000 de euro.

După o lungă campanie de promovare, noua generație Volkswagen Multivan a debutat la începutul lunii iunie. Aceasta este dezvoltată pe arhitectura MQB și, pentru prima dată, este disponibilă în versiune plug-in hybrid.

Aceasta din urmă este echipată cu un motor de 1.4 litri, pe benzină, o unitate electrică și o baterie de 13 kWh. Ansamblul dezvoltă în total 218 cai putere, iar autonomia în modul full-electric nu este cunoscută. Desigur, clienții au la dispoziție și versiuni echipate cu motoare convenționale, cu puteri cuprinse între 136 și 204 CP.

Acum, Volkswagen anunță că noul Multivan a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Hanovra. Modelul poate fi deja comandat în Germania, iar prețul de pornire este de circa 45.000 de euro.

via Volkswagen

Comentarii (3)

  • Au facut rost de cipuri?
    5 3
  • Autenticstyle
    Hai cu electrica integrală!
    3 5
  • inexorabil
    Ca fan VW, pe mine mă interesează dacă faimoasă uzină din Hanovra ar mai ieşi în evidenţă prin isprăvi epocale de genul următor (voi reproduce textul oficial în limba originară, recte engleză, ca să priceapă şi Mafănikkk):

    **A Volvo 745 and a VW Caravelle (Vanagon) were smashed togheter at respectively 58 km/h and were aligned so that they made a fifty-fifty frontal impact.
    The Caravelle (Vanagon) climbed on top of the Volvo and cut into the cabin. Conclusion was that the VW’s rigid design “cannibalizes” the Volvo’s impact zones. The results below conclude that the Volvo driver was killed instantly while the VW driver prolly suffered minor bumps and bruises.
    Note: HIC greater than 1000 results in death. Chest impact greater than 60 G results in death.
    RESULTS.
    HIC (Head Injury Criterion) for driver, Volvo: 3868, VW: 155.
    Head impact, Volvo: 200 G, VW: 42 G.
    Chest impact, Volvo: 65 G, VW: 30 G.
    This test was made in 1994 by one of the biggest Swedish insurance companies, Folksam**.
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru