Noua mașină electrică a lui Ken Block: Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

de Alexandru Monenciu
Joi, 16.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul electric Audi S1 e-tron quattro Hoonitron este noua mașină a celebrului pilot Ken Block. Următorul clip al americanului este programat pentru 2022 și va fi denumit Electrikhana.

După o pauză destul de lungă, Ken Block și-a anunțat revenirea în celebra serie Gymkhana alături de Audi, la finalul lunii septembrie. Desigur, vor fi și câteva modificări: Gymkhana devine Electrikhana, iar noua mașină a lui Block este una cu zero emisii.

Denumit Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, modelul electric unicat a fost dezvoltat de divizia Audi Sport în doar 4 săptămâni. Este bazat pe modelul e-tron GT, însă designul este inspirat de legendarul Audi Sport Quattro S1 Pikes Peak care a făcut furori în anii '80.

Audi nu a oferit prea multe detalii tehnice, dar a precizat totuși că S1 e-tron quattro Hoonitron va fi echipat cu două motoare electrice, iar șasiul este confecționat integral din fibră de carbon. Mai mult, respectă toate standardele de siguranță FIA.

Ken Block a testat deja modelul electric unicat și a fost impresionat de performanțele mașinii.

"Audi mi-a dat ocazia să o testez pentru câteva zile în Germania. Sunt familiarizat cu o mare varietate de mașini cu motoare termice, dar în acest caz am avut de învățat o mulțime de lucruri noi.

Să faci "cerculețe" la 150 km/h direct de pe loc - folosind doar piciorul drept - este o experiență complet nouă pentru mine," a declarat Block.

via Audi

Comentarii (3)

  • netam-nissan
    ”Să faci "cerculețe" la 150 km/h direct de pe loc”, LOLul anului.
    Altfel e-mașina OOOO neo-retro e mișto, KB face bine ce știe iar banu curge gârlă de la propagandă.
    6 1
  • Seriff
    Penibil, Ken Block si mai penibil, nu ar fi trebuit sa accepte asa ceva, ce motorsport e ala cu masina cu stecher? Si-au batut joc de legenda Audi Quattro.
    6 5
  • Mircea Badea
    da acid la tractorase, bravo!

    aduce un pic a batmobil. pacat ca nu se vand masinile asa.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru