Noua mașină „vedetă” din filmul Transformers este un Porsche 911, care costă 1.5 milioane de euro

de Tiberiu Safta
Marti, 14.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul film Transformers: Rise of the Beasts aduce o mașină vedetă nouă. După celebrul Chevrolet Camaro Bumblebee, acum vom vedea în film un Porsche 911 de colecție, produs în anii ’90, în serie extrem de limitată. Premiera noului film va avea loc în 9 iunie.

Primul trailer al celui mai nou film din seria Transformers a dezvăluit o nouă mașină vedetă, condusă de actorul principal Anthony Ramos. Se pare că locul celebrului Chevrolet Camaro, cunoscut și ca Bumblebee, va fi luat de un model german foarte rar, construit la începutul anilor ’90. Bineînțeles, așa cum se întâmplă în fiecare film, această mașină se va transforma într-un robot, despre care aflăm că se numește Mirage.

Trailerul Transformers: Rise of the Beasts ne face cunoștință cu un Porsche 911 Carrera RS 3.8, din seria 964. Sunt multe cifre, care sunt cunoscute doar de pasionați, așa că o să încercăm să facem lumină.

Așadar, cine este Porsche 911 Carrera RS 3.8 și de ce este atât de special? În primul rând, trebuie să reținem că s-au construit doar 55 de exemplare. Prin urmare, e greu de înțeles câte au fost folosite la filmare, având în vedere raritatea.

În al doilea rând, această mașină a fost, de fapt, versiunea de stradă a modelului de competiție 3.8 RSR.

Cu această mașină, Porsche a obținut victorii în marile curse de anduranță din acea perioadă. Palmaresul modelului german include victorii absolute în cursele de 24 de ore de la Spa Francorchamps, Suzuka 1000 Km sau 24 de ore de la Interlagos.

Mașina a obținut inclusiv victorii de clasă în cursele de la Le Mans, Sebring și Daytona.

Versiunea de stradă a fost dezvăluită în 1993 și a fost produsă de către divizia Porsche Racing Department la uzina din Weissach-Flacht. Față de un 911 obișnuit de la acea vreme, modelul Carrera RS 3.8 a primit o caroserie mai lată, asemănătoare cu cea văzută la 964 Turbo, alături de un eleron mare și jante, speciale încălțate în anvelope mai late.

Porsche a făcut un efort de a reduce din greutatea modelului prin renunțarea la scaunele din spate, la sistemul de aer condiționat și chiar la servodirecție. De asemenea, capota din față și ușile erau confecționate din aluminiu în loc de oțel, iar geamurile erau mai subțiri și mai ușoare.

Covorașele au fost înlocuite cu materiale mai subțiri și mai ușoare, iar alte dotări precum închiderea centralizată, scaunele reglabile electric și chiar geamurile electrice au fost eliminate.

Inclusiv izolația fonică a dispărut complet, iar fețele ușilor nu aveau decât curele mici pentru închiderea ușilor. Cu astfel de modificări, Porsche 911 Carrera RS 3.8 era mai ușor cu peste 272 de kilograme față de o versiune Carrera 2 obișnuită.

Cutia de viteze a fost și ea modificată cu rapoarte mai lungi și cu o manetă mai scurtă a schimbătorului. Nu în ultimul rând, modelul a fost echipat și cu un diferențial cu blocare limitată.

Așadar, noua mașină vedetă din Transformers: Rise of the Beasts este, cu siguranță, una dintre cele mai exclusiviste mașini de pe marile ecrane. Premiera noului film din seria Transformers va avea loc în 9 iunie.

via Transformers

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru