Noua Mazda2 Hybrid facelift: fratele lui Yaris vine cu mai multe dotări

de Tiberiu Safta
Joi, 28.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a dezvăluit oficial un facelift pentru modelul său subcompact Mazda2 Hybrid. Noul model aduce un design ușor revizuit, dar și alte noutăți, precum linii de echipare noi, o culoare nouă și mai multe dotări în pachetul standard.

Actuala generație Mazda2 Hybrid a fost introdusă în 2022 și este bazată pe Toyota Yaris. Acum, constructorul japonez tocmai a pregătit un facelift pentru modelul său subcompact. Actualizările pentru noua Mazda2 Hybrid constau acum într-un design ușor diferit față de versiunea existentă, dar și într-o serie de noutăți importante.

Noua Mazda2 Hybrid facelift va putea fi recunoscută după un design nou al grilei și al barei de protecție, aceasta fiind singura schimbare la nivel vizual. Restul mașinii nu a suferit alte modificări la acest capitol.

În schimb, noutățile nu se opresc doar la o parte frontală revizuită. Noua Mazda2 Hybrid facelift primește linii de echipare noi, precum și o nuanță exterioară nouă, albastru Glass. Astfel, noul model este disponibil acum în 5 linii de echipare: Prime-line, Centre-line, Exclusive-line, Homura și Homura Plus.

Indiferent de echiparea aleasă, noua Mazda2 Hybrid facelift primește în pachetul standard următoarele sisteme de siguranță: sistem de pre-coliziune, avertizare părăsire bandă, recunoașterea semnelor de circulație și cruise control adaptiv.

Echiparea de bază Prime-line aduce un ecran central mai mare pentru sistemul multimedia. Acesta măsoară acum 9 inch pe diagonală. Alături de asta, cei care aleg această echipare mai primesc acces fără cheie, o conexiune USB-C și integrare smartphone cu Apple CarPlay și Android Auto.

Nivelul de echipare Centre-line aduce 4 difuzoare audio în plus. Cei care aleg linia Exclusive-line au parte de oglinzi exterioare pliabile automat, jante de aliaj de 16 inch, senzori de parcare în față și în spate, un sistem de monitorizare a unghiului mort și un asistent pentru parcarea automată.

Dacă este aleasă echiparea Homura, Mazda2 Hybrid primește: faruri și stopuri LED, jante de 17 inch, geamuri fumurii, plafon negru, scaune îmbrăcate în piele și pe jumătate în vinilin, climă automată cu două zone și iluminare LED în habitaclu.

La final, echiparea de top Homura Plus aduce un instrumentar digital de 12.3 inch, un ecran central de 10.5 inch, un head-up display, sistem de navigație și un plafon panoramic din sticlă.

Așa cum reiese din nume, noua Mazda2 Hybrid primește un propulsor hibrid alcătuit dintr-un motor pe benzină de 1.5 litri cu 3 cilindri și un motor electric.

În total, agregatul dezvoltă 116 cai putere, ceea ce înseamnă un sprint de la 0 la 100 de km/h în 9.7 secunde și o viteză maximă de 175 de km/h.

Deocamdată, Mazda nu a anunțat prețurile noului model și nici perioada în care acesta va fi lansat oficial pe piață.

via Mazda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru