Noua Toyota FT-3e, un crossover electric cu ecrane exterioare în portiere

de Tiberiu Safta
Joi, 26.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvăluit oficial conceptul FT-3e, care anunță un viitor crossover electric. Noul concept integrează ecrane exterioare în portierele sale.

Constructorul japonez a prezentat în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia conceptul FT-3e. Acesta este al doilea concept expus aici, după FT-Se și este un crossover electric care propune o inovație nouă. Mai exact, în portierele conceptului sunt integrate ecrane externe care afișează informații despre temperatura din habitaclu, calitatea aerului și nivelul de încărcare al bateriei.

De asemenea, montanții B și C conțin simboluri care ar putea fi de fapt senzori de recunoaștere a amprentei pentru deschiderea ușilor. În altă ordine de idei, conceptul Toyota FT-3e propune un design dinamic, inspirat pe alocuri chiar de către modelul electric de serie bZ4X. În față avem tradiționalele faruri LED unite printr-o bandă și o siglă iluminată, alături de lumini secundare desenate în forma unor pătrate.

Partea din spate scoate în evidență caracterul dinamic al conceptului, în special prin eleronul care se extinde din plafon, dar și datorită stopurilor LED care se preling până în zona aripilor din spate.

Bineînțeles, nu lipsesc jantele de dimensiuni mari încălțate în anvelope cu profil redus.

Habitaclul este dominat de nu mai puțin de 7 ecrane diferite pentru diverse sisteme. Astfel, Toyota pune un accent puternic pe digitalizare cu acest concept, dar și pe o filozofie de design cât mai spațioasă pentru toți ocupanții. Practic, din ceea ce putem vedea în imaginile oficiale, conceptul este complet lipsit de comenzi fizice.

Toyota nu a dezvăluit niciun detaliu tehnic despre propulsorul electric al conceptului și nici despre bateria acestuia. Este probabil ca noul concept FT-3e să fie transformat într-un eventual model de serie.

via Toyota

Comentarii (5)

  • Andrei
    Dacă interiorul e deja acoperit cu ecrane, exteriorul e încă virgin și Toyota au vrut să fie ei primii.
    3 0
  • Lucian
    Arata foarte bine masina.
    Mai putin ecranul exterior ca la frigidere.
    0 1
  • Banditos
    Nu vad niciun motiv ca exteriorul, asa cum e el acum, sa ajunga direct in productia de serie. Interiorul e cam...ciudat.
    1 0
  • deputy
    si la ce ajuta "ecranele" exterioare?
    1 0
  • Să facă reclamă la case de pariuri si “suplimente” alimentare… este pentru o categorie specială a speciei, nu te preocupa ;))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru